Гръцкият президент пристига на посещение у нас

4183
Гръцкият президент пристига на посещение у нас

На 14 и 15 декември по покана на президента Росен Плевнелиев на държавно посещение в Република България ще бъде президентът на Република Гърция Прокопис Павлопулос.

Официалната церемония по посрещането на госта ще се състои на 14 декември от 10.00 часа пред храм-паметника „Св. Александър Невски“, където гръцкият държавен глава ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В 10.30 часа на „Дондуков“ 2 двамата президенти ще разговарят „на четири очи“, след което ще се проведат пленарните разговори на двете официални делегации. За 11.50 часа е предвидена съвместна пресконференция на президентите Росен Плевнелиев и Прокопис Павлопулос.

В първия ден от визитата си у нас държавният глава на Гърция ще се срещне и с министър-председателя Бойко Борисов и с председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

На 15 декември от 12.30 часа в „София Хотел Балкан“ президентите Росен Плевнелиев и Прокопис Павлопулос ще проведат работна среща с представители на българския и гръцкия бизнес.

Президентът на Република Гърция ще бъде удостоен и с титлата Доктор хонорис кауза на Българската академия на науките. Предвидена е също така среща на президента Павлопулос с Негово Светейшество патриарх Неофит.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика