Хора около Мая Манолова за протеста: СДВР ни заплашва, чуваме слухове, че ще бутат палатките

12594
Хора около Мая Манолова за протеста: СДВР ни заплашва, чуваме слухове, че ще бутат палатките
Снимка: БГНЕС

Полицията е изпълнител и трябва да си изпълнява задълженията да охранява протеста. Откровена неистина е, че комуникацията с протеста е затруднена. Нека властимащите да спрат да изпращат провокатори да ни разединяват – за случката и ареста на Петър Кърджилов имаме предвид. Това казаха представители на хората, блокирали "Орлов мост".

По думите на един от събралите се на импровизирания брифинг, имало началник от СДВР, който ги предупреждавал, че полицаите били изнервени. В по-голямата си част полицаите ни подкрепят. Единствените хора, с които ще разговаряме, са Бойко Борисов, Иван Гешев и Емил Кошлуков. Нека да дойдат дотук, ще ги ескортираме до Народното събрание, до прокуратурата и да си входират оставките, добави той, като се представи за член на "Изправи се.бг”, основаната от Мая Манолова платформа. Това е Светослав Трайков, който беше задържан заради спирането на метрото в София, заедно с Минчо Спасов.

На мегдана: 10 вида протестиращи и техните обречени "каузи"

На площадите в страната ври и кипи. Както казват колегите от престижната агенция ПИК, общо около 2500-3000 души излизат на протест в го...

Ще комуникираме със СДВР само в присъствието на медии, защото обществеността трябва да бъде информирана по начин, по който нещата се случват, подчерта той. А Димитър Делчев от ДБГ заяви, че "усещаме как г-жа Фандъкова се готви да се превърне в бухалка срещу протеста"., защото на "Орлов мост" дошли коли на Общинска полиция. "Стига опити за провокации", добави Делчев, който също стои зад Мая Манолова още от кампанията ѝ за кмет на София. Друг от хората на брифинга сподели, че чували, че СДВР щели да дойдат в късния следобед да преговарят и че има слухове за готвено "силово избутване" на палатките на "Орлов мост" и пред Министерския съвет.

С тях беше и сдружение "Боец" в лицето на председателя му Георги Георгиев. Георгиев заяви, че всичко случващо се е по вина на Бойко Борисов и Иван Гешев. Той уточни, че засега на Кърджилов не е повдигнато обвинение, а защитата му е поета от адвокат Александър Кашъмов.

"Обявено е гражданско неподчинение и то ще приключи щом Борисов и Гешев си подадат оставките, и Кошлуков, естествено", подчерта представилият се като член на "Изправи се.бг" Трайков.

Основата на гражданския протест не иска служебен кабинет на Румен Радев с участието на Мая Манолова, каза друг човек, който заяви, че гражданите не позволяват протестът да бъде отнет от партийци. Има политически партии, участващи в организацията на протеста, но те не са лицето на протеста, по думите му. Искаме да има ясен политически мандат на служебното правителство, с ясен план за реформи и организация на изборите, добави говорещият.

Протест срещу Борисов и с автошествие до Банкя - от "Системата ни убива"

Инициативата "Системата ни убива", водена от Вера Иванова, се включва с нова инициатива на протест срещу премиера Бойко Борисов. На 1 ...

ВИДЕО от брифинга ТУК!

Докъде се простира гражданското и идва партийното - гледна точка и в разказа на Лора Младенова, публикуван във Facebook:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов намекна, че не иска коалиция с ПП-ДБ след изборите (ВИДЕО)

Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите у нас

Новият земеделски министър положи клетва

"Възраждане" също иска оставката на Росен Желязков

Денков обвини ГЕРБ и ДПС, че не получаваме второто плащане по ПВУ (ВИДЕО)

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, ще гради доверие с него в личен план

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика