Хората на Цацаров във ВСС не закъсняха да хвърлят вината за протеста в СРС на Христо Иванов

2356
Хората на Цацаров във ВСС не закъсняха да хвърлят вината за протеста в СРС на Христо Иванов
Снимка: БГНЕС

Да. Така председателят на ВСС Димитър Узунов потвърди, че е писал на председателя на СРС Методи Лалов преди протеста на съдии и служители на Софийския районен съд на 9 декември и е казал репликата, че не Лалов взема решенията. Узунов веднага поясни, че „не е мъжкарско” да се изкарва кореспонденцията на другия и поиска да бъде показана цялата кореспонденция, защото думите му били извадени от контекст. По думите му тя била в рамките на 2-3 минути.

Кореспонденцията във Viber между двамата беше показана от bTV, като от нея личеше, че Узунов заявил, че председателя на СРС Методи Лалов "го използват" и в този смисъл е репликата, че не взема решенията. Аз се свързах с него, не той с мен, уточни председателят на ВСС. Той казал на Лалов да не изкарва хората, защото бил удовлетворил искането за увеличение на заплатите в Софийския районен съд (СРС) и добавил повече щат в съда. Узунов посочи, че определена група от СРС ще получи 10% по-високо възнаграждение.

Преди Коледа ще е ясно какво показва европроверката на прокуратурата ни

Точно преди коледните празници би трябвало да са ясни резултатите от европейската проверка на работата на българската прокуратура. Анал...

В началото на нашия мандат натовареността на СРС беше 110 дела на човек, сега са 70. Голяма част са най-леките – наказателни производства, защити се Узунов. Той подчерта, че после установил, че Христо Иванов сформира партия, с традиционните викове срещу главния прокурор и то точно една година след абдикирането на Иванов заради проблемите в съдебната система. Това са лакърдиите на г-н Иванов – по време на неговия мандат да беше решен някой проблем? Нека се намери някой колега да каже – няма такъв проблем, категоричен беше Узунов. И обвини задочно Калин Калпакчиев за кризата в СРС, защото той е председател на комисията във ВСС за натовареността. Почти всички предложения на тази комисия сме ги приели и какъв е резултатът – една спорна норма, срещу която роптаят, смята председателят на ВСС.

Димитър Узунов заяви и, че олигарси се опитват да поставят под контрол съдебната система. Пожелавам на Христо Иванов успех, той си посочи Калин Калпакчиев за свой човек във ВСС. Видях и един човек с червени бузки на срещата в петък, на последните редове – явно той, с неговите медии, ще финансира новия политически проект, завърши председателят на ВСС.

Междувременно, във в. "Монитор", който е считан за част от медийната група на Делян Пеевски, беше пуснато и изказване на председателя на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров. Заедно с Узунов двамата са сочени за хората на главния прокурор Сотир Цацаров във ВСС. Тодоров казва същото като Узунов - че протестът в СРС бил подгрявка за представянето на политическия проект на Христо Иванов. Тодоров стига дотам в излиянията си, че обвинява присъствалите на срещата медии, че "не пощадили детето му" и пожелава здраве на двамата синове на Христо Иванов (бел. ред. - Actualno.com също беше сред поканените медии и призовава г-н Тодоров да посочи в коя наша публикация някога е визирано детето му с цел да му навреди). Припомняме, че на бившия правосъден министър му се роди втори син на 8 декември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика