Христо Иванов: ДБ трябва да е гласът на дързостта

3672
Христо Иванов: ДБ трябва да е гласът на дързостта
Снимка: Да, България

Ситуацията е безпрецедентна и съвместяването на президентски с парламентарни избори - тези две уравнения трябва да се решат заедно. За това настоя съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред БНТ.  

Формацията на Христо Иванов и Атанас Атанасов трябва да намери начин да изпълни своята уникална функция и мисия да фокусират противопоставянето срещу корупцията и да изградят в парламента демократично мнозинство. Властта трябва да бъде така разпределена, че никой да няма голяма сила в разпределението на властите, добави Иванов.

Според Христо Иванов задачата на ДБ на изборите е тактически въпрос как да стигнат най-добрата позиция, за да изпълнят ролята на сдържаща сила. Спекулации да се коментират няма никакъв смисъл и когато имаме готовност да обявим кандидат-президентската си двойка ще ги обявим, изтъкна бившият правосъден министър. 

Във връзка с политическия проект на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Васиев, Христо Иванов астоя, че трябва да се избегне ситуацията, в която има множество лидерски проекти, кандидат-спасители, които да заменят Бойко Борисов, Царя или Ахмед Доган. Ситуацията е сложна и ние имаме проблем с времето и всички други ресурси, посочи Христо Иванов.

Той гледа с надежда и позитивно отношение към политическия проект  „Продължаваме промяната“ на двамата бивши служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

Христо Иванов иска да види конкретна програма от политическия проект, иначе „дяволът се крие в детайлите“. Не очаквайте ние да превърнем тяхното решение да не се явим заедно в точка за противопоставяне и атака, увери съпредседателят на Демократична България. 

ДБ трябва да бъде гласа на дързостта. Христо Иванов не пропусна да коментира и пропуснатия шанс от Има такъв народ да състави правителство в изминалия парламент 46-и парламент. Според него някои да смята, че може да сложи едни котки в чувала, а после се оказа, че когато се налага да се търси разграничение от един човек, доказан като плагиатор, може би бяхме прави. Такъв човек не може да бъде премиер, каза Христо Иванов, визирайки Петър Илиев.

Христо Иванов е на мнение, че следващото управление ще се случи, като паралелно ще се сформира управлението в Германия и в България. Трябва да дадем надежда на хората, че не просто ще има едно различно управление, а различно на логиката, на технологията, на отговорността пред обществото и ще бъде готово с ясни и програмни ангажименти за развитието на страната, отбеляза Христо Иванов.

В заключение съпредседателят на Демократична България определи като огласени намерения мерките на служебното правителство за кризата с цената на тока.

Още: Христо Иванов: Подкрепата за "Демократична България" не е заплашена

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Лорер: Никой не ни е питал за нищо в служебния кабинет, хора на ПП няма (ВИДЕО)

Борисов обяви ядосан, че вече не иска смяна на външния министър (ВИДЕО)

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика