Христо Иванов: Не съм нарушил закона около Владимира Янева

8507
Христо Иванов: Не съм нарушил закона около Владимира Янева
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет (ВСС) подготви в сряда (11 март) проект за становище, според което министърът Христо Иванов е извършил нарушение на закона, публикувайки на ведомствения сайт предложението си за образуване на дисциплинарно производство срещу бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева.

Кадровиците на Темида така и не взеха решение за окончателното съдържание на позицията си по време на извънредното си заседание вчера, информира Mediapool.bg.

ВСС започна дисциплинарното производство срещу Янева

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу освободената вече председателка на Софийски градски съд (СГС) ...

Темата беше продължена по време на днешното заседание на органа.

Не може да се говори за нарушение на член 313, ал.3 от Закона за съдебната власт. Това каза по време на заседанието на ВСС министърът на правосъдието. Органът изслуша Иванов във връзка с публикуваното предложение.

Според министъра по силата на Закона за съдебната власт няма извършено нарушение от негова страна, тъй като фактите, които са посочени като причина за образуване на дисциплинарно производство вече са били публично достояние, преди публикуването им на сайта на министерството. Той добави, че намеренията му с публикуването на предложението за образуване на дисциплинарно са били чисто конструктивни и се е целяло постигането на прозрачност за обществото, тъй като доверието към съдебната система е загубено, информира агенция "Фокус".

Изводът от тази дискусия е, че както казват англичаните - съгласихме се да не се съгласяваме. Тоест, аз си стоя на мнението, че това е оправдано действие и че то не е нарушение на принципа на закона и на целта, която то преследва. Това каза пред журналисти министърът на правосъдието Христо Иванов, след приключване изслушването му пред ВСС.

Панов иска оставката на ръководството на СГС, има заместник на Янева*

Съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Владимир Йорданов бе избран за изпълняващ функциите председател на Софийски градски съд, пр...

От своя страна кадровиците имат друга гледна точка.

Според повечето от членовете на съвета Иванов е нарушилзакона, като е оповестил информация при предложението си срещу председателя на Софийски градски съд Владимира Янева да бъде образувано дисциплинарно производство. Членовете на ВСС обачеднес сметнаха, че протоколите от днешното заседание са достатъчни и няма смисъл да се сезира Министерският съвет, информира БТА.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика