Хвърли мишка по мишките - протест срещу липсата на електронно гласуване

14255
Хвърли мишка по мишките - протест срещу липсата на електронно гласуване

И днес предстои пореден протест – отново организиран от „Ранобудните студенти”, като той ще започне от 12:00 часа на обяд. Протестът е пред Народното събрание и е насочен срещу отказа на управляващото мнозинство да приеме електронно гласуване.

Протестът се организира под мотото „хвърли мишка по мишките”. Очаква се демонстрантите да хвърлят зад металните ограждения около парламента електронни мишки, с които да покажат отношението си към народните представители. Те се страхуват от гласа на българите в чужбина и от гласа на мислещите, смятат демонстрантите.

"Ранобудните студенти" подканят на протест срещу увеличението на депутатските заплати

Протест срещу вдигането на депутатските заплати организират „Ранобудните студенти” утре, 6 февруари. Той ще започне от 18:0...

Вчера, 6 февруари, стана ясно, че инициативен комитет, начело с професор Георги Близнашки, започва подписка за референдумите. Целта е да се внесе подписка в Народното събрание с поне 500 хил. подписа, които да принудят депутатите да разгледат искането за референдум относно изборните референдуми, които предлага президентът Росен Плевнелиев.

Отново вчера Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс гласува проекта за кодекса на второ четене. Очаква се проектът да влезе в пленарна зала следващата седмица. В него отсъстват всички предложения на президента, а интересен факт е, че БНБ печата бюлетините, но ако не може да поеме капацитета им, дава поръчки на подизпълнители т.е. както и досега ще има частни печатници, които ще печатат бюлетини – нещо, срещу което от БСП говореха яростно точно покрай предсрочните парламентарни избори миналата година заради аферата в Костинброд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com