Илхан Кючюк видя нелепи обвинения срещу Пеевски

2064
Илхан Кючюк видя нелепи обвинения срещу Пеевски
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Ние твърдим с основание, че санкциите, които бяха наложени по закона „Магнитски“ на Делян Пеевски и съществуващият български „черен списък“, са напълно несъстоятелни. Както вчера Хамид Хамид, така и днес Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС и съпредседател на АЛДЕ потвърди тезата на Движението пред БиТиВи. 

По думите му на първо място това излезе от редицата писмени отговори на българското правителство, в които се казва, че Делян Пеевски не се е занимавал с паспорти, не е купувал и не е продавал българско гражданство. Второто нелепо обвинение е, че Делян Пеевски по време на своята политическа кариера като народен представител от ДПС, се е занимавал с политическа подкрепа. По дефиниция политическите сили оказват политическа подкрепа, коментира евродепутатът. 

Другото съмнение на ДПС по санкциите идва от това, че близки хора от кръга „Капитал“ няколко дни преди официалното оповестяване на санкциите, каза, че очакват благи вести от САЩ. 

Според него кръгът „Капитал“ е много влиятелен през три инструмента. „Огромен кръг от български медии препечатват техни политически тези, като на базата на това създават паралелна реалност. През годините овладяха и неправителствените организации и представят борбата за права и свободи и демократични ценности като техни тези. Те не участват на избори, но имат своите министри. Бойко Борисов каза, че в първия си кабинет е имал шестима министри от този кръг“, обясни Кючюк.

Според него САЩ са наш стратегически партньор, а ДПС е платило висока цена още от времето на комунизма. Ахмед Доган е получил огромно признание от Департамента на САЩ, че е стабилизиращ фактор не само в българския политически живот, но и на Балканите, похвали се Илхан Кючюк. 

За предстоящите президентски избори Румен Радев няма да получи подкрепа от ДПС, категоричен беше Илхан Кючюк. „Ние дадохме нашата подкрепа той да стане президент преди 5 години, сега ще направим всички политически усилия в рамките на възможностите на ДПС, той да не бъде наш кандидат и имаме нашите аргументи, аргументира се Кючюк. 

По думите му Румен Радев не е обединител на нацията, провали се в усилието да събере социалния капитал на страната. Оказа се, че президентът има ключова роля в кризисни ситуации, но не отговори на нашите очаквания. 

Според евродепутата алтернативата е надпартийна политическа фигура, обединител и лице, което разбира проблемите на българското общество. Кючюк е на мнение, че за това, че имаме политическа криза, до голяма степен се дължи на Румен Радев. 

„Много е трудно да кажа кого ще подкрепи ДПС, без да сме видели всички кандидати за президент“, каза в заключение Кючюк, но не отхвърли възможността да подкрепят ГЕРБ. 

Прочетете още по темата: Хамид Хамид: Няма доказателства за Пеевски по "Магнитски"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Първан Симеонов: Борисов с хиперход, нищо непревдидено

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика