Илияна Йотова и Румен Радев нямат желание за създаването на политически проект

6506
Илияна Йотова и Румен Радев нямат желание за създаването на политически проект
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова увери, че заедно с президента Румен Радев са независими и могат да изказват мнението си. Всичко зависи от човека, който заема поста в президентската институция. Нашата отговорност до голяма степен се изчерпа до това да даде мандат за съставяне на правителство с четири партии. Коалицията не е лека, но не сме никакво изключение, коментира Йотова пред БНТ. 

Според нея трябва да се направят политиките, които събират интереса на хората. Коалицията не е само аритметичен сбор и е добре, че БСП влезе в управлението. Участието на БСП в правителството ще бъде успешно, смята Йотова. 

В словото си Радев отчете изтощителната борба, която е водил

В деня на встъпването си в длъжност президентът Румен Радев произнесе реч, в която отново заговори за отстояването на суверенитета, зак...

Вицепрезидентът не се интересува от отношенията на президента с другите политически лидери. Такъв сериал не ми е интересен и всичко онова, което сме правили за 5 години, сме го правили в името на хората. Аз и сега не съм много спокойна за това, което става в БСП и БСП не е онази партия, която има шансове да бъде политическата фигура номер едно, изтъкна Йотова. 

"За нероден Петко не искам да говоря и няма желание за какъвто и да било проект, нагледахме се на много проекти", каза Йотова в отговор на въпрос дали президентската институция готви нов ляв политически проект, който да сложи край на "Позитано" 20. 

За Йотова е по-важно да има резултати в коалицията, а не кой какво прави вътре в нея. На вицепрезидента има неща в коалицията, които не и допада, като трябва малко по-голяма подреденост в посланията и в действията на министрите. 

"Много данайци ще се опитат да забият ножа в коалицията, ще има и много хора, които ще свалят звезди на управлението, ще има опоненти, опозиция и за това гледам с желание да се подпомага коалицията, да се прави така, че добрите решения да бъдат взети час по-скоро", категорична бе Илияна Йотова. 

Румен Радев ще бди над страната и ще е президент на всички българи

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова официално встъпиха в длъжност в техния втори мандат с официална церемония днес ...

Тя обясни, че много неща се научават за 5 години и на президентската двойка и е било много трудно през първия мандат. Според нея Бойко Борисов не се е интересувал какво се случва извън страната и как се гради българският външен имидж. Народното събрание беше изпразнен от всякакво съдържание от правителството на ГЕРБ, посочи Йотова. 

По думите ѝ когато от управляващата коалиция се намерят правилните решения, то тогава моделът на старото управление ще се разгради сам по себе си. Ако има визия как ще изглежда България след няколко години, старият модел ще си замине сам, каза Йотова. 

Ако има политическа воля за това, Йотова смята, че съвсем скоро страната ще се възстанови. 

Във връзка с отношенията НАТО-Русия, Йотова посочи, че сегашната позиция се споделя от мнозинството български граждани. Черно море трябва да остане свободна територия, но никакви ангажименти в друга посока, призова Йотова. 

Румен Радев и Илияна Йотова встъпват в длъжност за втория си мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще встъпят в длъжност за втори мандат с официална церемония днес на пл. „...

Още: Румен Радев и Илияна Йотова встъпват в длъжност за втория си мандат

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика