X
 
 

Инициативен комитет издигна Десислава Иванчева за евродепутат

10410 18
Инициативен комитет издигна Десислава Иванчева за евродепутат
Снимка: actualno.com/Ива Иванова
Отстраненият кмет на „Младост” в София Десислава Иванчева е издигната за евродепутат от инициативен комитет „Непослушните”, който днес се е регистрирал в ЦИК с решение №104.

Според ИК "Непослушните" "Иванчева несъмнено е най-подходящият кандидат за независим представител на България в Европейския парламент. С досегашната си работа тя доказа, че е човекът, който въпреки мръсните номера на мафията отстоява правата на гражданите. Разобличава измамите. И побеждава!"

Соченият за основен посредник в историята с подкупа на Иванчева се отказа от показанията си

Бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който е един от обвиняемите по делото "Десислава Иванчева" (за подкуп в особено големи ...

От ИК допълват, че в следващите няколко дни имат нужда от подкрепата на още 2500 непослушни българи: "Такива, които въпреки усърдието на статуквото да ни обезвери и да ни направи свои роби, все още не са се отказали, че ще постигнем гражданското общество. Нуждаем се от 2500 подписа, за да издигнем официално Десислава Иванчева за независим кандидат. Нуждаем се и от съмишленици, които да ни помагат в кампанията. Нуждаем се от Вас свободни българи."

"Едната от двете или и двете ще участваме", каза Петрова. "По време на днешното съдебно заседание Инициативен комитет е регистриран за евровота и Десислава Иванчева ще се яви като независим кандидат", уточни Петрова. "Тепърва ще събуждаме гражданите. Продължаваме борбата", заяви Иванчева.

Ако Иванчева бъде избрана за евродепутат, Петрова ще се кандидатира за местните избори. Или и двете, или поне една от двете ще участва и в евроизборите, и в местните избори, обобщиха те и бяха категорични, че политическа подкрепа няма да бъде търсена. Петрова припомни, че през 2016 година на втория тур от изборите в "Младост" резултатите са били 65% за тях и 30% за ГЕРБ. Никой не може да каже какво ще се случи на предстоящите местни избори, но според нея е време да има интелигентно управление. "Всички родители искат децата им да учат в СМГ и мисля, че е време София да има човек, завършил СМГ. Ще ви дам един "жокер" – и двете сме учили там", добави Петрова.

Пред Actualno.com в средата на март Десислава Иванчева сподели, че единственият начин да бъде преборено партийното статукво е да стигнеш до законодателната власт. Тогава тя каза и, че би се борила да създаде собствена партия, съставена от хора, които не са били свързвани или свързани със сегашните големи партии.

Прокуратурата поиска трета експертиза дали Иванчева си писала за подкупите, съдът отказа

Делото за даване на подкуп в особено големи размери срещу свалената от поста ѝ кметица на район "Младост" Десислава Иванчева и заместни...

По-рано през деня днес бившият кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров, който е един от обвиняемите по делото "Десислава Иванчева" (за подкуп в особено големи размери), обяви пред Специализирания наказателен съд, че се отказва от всички показания, дадени пред служебния защитник. Става въпрос за показанията, че Иванчева и Биляна Петрова са искали подкуп. Обвиняемият каза и, че показанията са дадени под натиск от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) пред служебния защитник, но не поясни нищо друго.

Дюлгеров е сочен от обвинението като посредникът, свързал строителния предприемач Александър Ваклин и Иванчева за даване на подкупа. В течение на развитие на историята и Иванчева, и съдената заедно с нея нейна заместничка Биляна Петрова, изразиха съмнения, че Дюлгеров може да действа като "оръдие" на прокуратурата в техен ущърб.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 8 потребители
 • ИМПЕРИАЛИСТ 10 ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 месеца Профил на трол?
  Ако я изберем за евродепутат сега, то нейното кметското място в изборите на есен е "вързано в кърпа"...
 • ИМПЕРИАЛИСТ 9 ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 месеца Профил на трол?
  Ако я изберем за евродепутат сега, то нейното кметското място в изборите на есен е "вързано в кърпа"...
 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
 • Ол инклюсиф : 8.1 Ол инклюсиф : преди 9 месеца Профил на трол?
  си е ол-инклюсиф .
  : 0 !
 • Граф Игнатиев : Stolpersteine за крадците 8.2 Граф Игнатиев : Stolpersteine за крадците преди 9 месеца Профил на трол?
  само че върху Holpersteine краката си чупят пенсионерите , защото кой крадец още бяга в 21 век бегом-пешком ? в 21 век крадец пристига с самолет и си тръгва с вертолет . А някой да се учуди за хеликоптърна площадка покривна на член-кооператор в сградата Ви ?
  : 0 !
 • Добри дошли в 21 век , където 8.3 Добри дошли в 21 век , където преди 9 месеца Профил на трол?
  твоят Марк Цукерберг в Калифонията зад екрана на неговият Лаптоп знае повече за твоят реален живот отколкото ти никога няма даже да дремиш в най-развитият кожмарен си сън ... ferngesteuerte Unterhosen . Дженерейшиън Слип 2000 се пробва в администрация на собствената си демокрация : ето , резултати .
  : 0 !
 • Абе , има естетика ! 8.4 Абе , има естетика ! преди 9 месеца Профил на трол?
  Българската Академия на науките , Институт за български език , Речник за чуждите думи в българския език : естетика - вкорено растение , което ще се облагородява .
  : 0 !
 • от както видях 7 от както видях преди 9 месеца Профил на трол?
  черно море за плуване ? Веднага , веднъж за винаги . Не ми се учудва , че в морските курорти предпочитат да плуват в чаша ракия вместо в тинията наречена морето .
 • Идеален Център ВАРНА, най-висок данък, бактери и бацили : 6 Идеален Център ВАРНА, най-висок данък, бактери и бацили : преди 9 месеца Профил на трол?
  добри дошли с кашлица, кръвни и друг вид екскременти в слънчева морска столица на чистият въздух ! Дишайте дълбоко , морският бриз , Чаталджа , хазайнът Ви плаща най-висок данък на общината заради помещението ! А щом заобикаляте района , не се тревожете ! Туб-диспансърът за високо заразните случай на заболяванията , масово без платени здравни осигуровки , високи заплати за персонал назначен на раб виж още ›› ота там , високи дотаци за поддръжка : ОЛ ИНКЛЮСИФ . Варна , градът на мечтите , студентите на медицинското още по време на обучението да се закаляват ... бактери , бацили : колко сме броили ?
 • Ох ? Шакеровият канал не влиза ли в оценката ? 6.1 Ох ? Шакеровият канал не влиза ли в оценката ? преди 9 месеца Профил на трол?
  Ексри се плащат отделно . Добри дошли на плажната ивица . Куба-Либре ли ? Моята септична яма си е пълна .
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  тая ще прави много кекс в ес. и дали колко пари й платиха за евродепутат? или тя ще си ги вземе сама .оправна е .
 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ГЕРБ е мафия и си има държава
 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Някой случайно да помни какво каза Бойко че го мотивирало да си подаде оставката при първия мандат на ГЕРБ? Било му жал да изцапа с кръв току що положения нов асфалт! Е, знам ли, сега може вече да е остарял и за преасфалтиране?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Долу бойко ,долу правителството....долу мафията герб
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Лесно се вика Долу от диванчето пред лаптопа. А имаш ли право, пиклива шопендуро? Когато построиш 1 сантиметър път, прибереш 1 стотинка от контрабандистите и докараш 1 цент от европейски фондове, тогава можеш да плямпаш срещу ББ.
  : 12 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  До: номер 2.1 Всеки, който е пълнолетен гражданин на Република България има правото да "плямпа". Това е записано във Всеобщата декларация за правата на човека, приета от Общото събрание на ООН на 10-ти декември 1948 г., но води началото си още от Атинския принцип на демокрация на свободното слово през 6-ти и 5-ти век преди Христа. Отразено е и в Декларацията за правата на човека и граж виж още ›› данина - най-важният документ на Френската революция, определящ правата на човека! Този важен за човечеството документ е включен в регистъра "Световна памет" на ЮНЕСКО, наред с други важни документи, като Магна Харта. Принципът на свободата на словото е заложен и в Конституцията на Република България (Чл.39(1))! Без тази свобода на словото (или на "плямпане"), България ще има цар Буда а не премиер Борисов, японците ще имат Императора Слънце, както и Франция няма да има президент, а също Крал Слънце.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Герб, БСП и ДПС никога няма да позволят да се смени статуквото. Тоя път ще и пре пишат убийството.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  ДА НЯМА. ТАКА Е.НЯМА , НА 100% СИ ПРАВ. Сега иванчева малко по встрани. А , кой субект ОТ 10111989 реално ИСКА да се смени Статуквото и зашо ще го ИСКА пък ? Измина не малко период от време/30г/ случиха се ужасни неща И всичко се върти по график. Казването само на една част е НИЩО и всъщност ТОВА Е СЪУЧАСТИЕ.
  : 6 !
Нагоре