Интернет планът на БСП за пропаганда – плюем ГЕРБ с активно гражданско присъствие в мрежата

34178
Интернет планът на БСП за пропаганда – плюем ГЕРБ с активно гражданско присъствие в мрежата
Снимка: БГНЕС

От много време насам обвиненията, че има стимулирани „тролове” на различни политически партии, които следят най-големите форуми и медии в интернет и заливат с „точните” политически съобщения.

Документ, публикуван от разследващия сайт „Биволъ”, показва, че БСП има специално разработена стратегия в тази насока. Планът е разписан от през март 2011 г. от политическия консултант на младежкото БСП Любомила Тотина. В него детайлно са описани техниките на очернящ и хвалебствен пиар, като в резюме стратегията се състои в следната заръка – „оплюваме ГЕРБ, но не казваме колко сме велики”.

БСП не изпълнява предизборните си обещания, казва Румен Петков

Нещата, които трябваше да се случат, откакто БСП дойде на власт, не се случват. Не изпълняваме предизборните си ангажименти, включителн...

Стратегията на БСП за кампанията онлайн се сумира в направлението „Партизански подход” – активно „гражданско” участие във вече създадени надпартийни страници, групи и създаване на каузи във Facebook и изпращането им до приятели. Според Тотина това е ефективен начин за създаване на настроения и разпространяване на слухове.

Има и точни инструкции какво се публикува в страници или групи във Facebook  на общини,  в които кметът не е от БСП – снимки на улици с дупки, на занемарени площадки, линкове към критични статии за кмета. Когато обаче става въпрос за общини, в които кметът е от БСП, се публикуват теми като как трябва да изглежда града ни, кои са проблемите му, ако бях кмет, какво щях да направя.

Още през март, осем месеца преди изборите е спусната задача за включване в социалната мрежа Facebook: "във всяка община да се подбере най-активната група и наши хора да публикуват активно в нея". На финалния етап през септември 2011 г. се предвижда "активизиране на максимален брой доброволци за писане на коментари в интернет".

Коя е Любомила Тотина? Тя е PR експерт от „Агенция по публичността”. Близка е с червения депутат Кирил Добрев. Участвала е в управлението на две фирми, в които Добрев е имал акции – „Сградостроител” АД и „Сградостроител-Инвест” АД.

Румен Петков: Липсата на силни кадрови решения ще удари лошо БСП

Липсата на силни кадрови решения ще удари лошо БСП на следващите избори. Това прогнозира пред TV7 Румен Петков. В райони като Плевен и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика