Искров напомни на гаранционния фонд да наеме разследваща фирма за КТБ

18380
Искров напомни на гаранционния фонд да наеме разследваща фирма за КТБ
Снимка: БГНЕС

Заедно с поздравленията за новата позиция като шеф на Фонда за гарантиране на вложенията в банките към Радослав Миленков, гуверньорът на БНБ Иван Искров му напомни за най-важното, с което трябва да се заеме - че ръководеното от него ведомства трябва да избере международна компания, която да разследва операциите в "Корпоративна търговска банка", чийто лиценз бе отнет в началото на ноември, но производството по несъстоятелността й бе спряно заради жалби. Това се вижда от официално съобщение на БНБ.

Искров напомня за предложението на УС на БНБ, което представителят на централната банка във ФГВБ г-жа Нели Кордовска вече е внесъл за разглеждане в УС на Фонда.

"Протестна мрежа" внесе сигнал срещу Искров

Членове на "Протестна мрежа" внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу гуверньора на БНБ Иван Искров (на снимката). Никол...

„По същество това предложение предвижда стартиране на процедура за избор на компания, притежаваща необходимия международен опит за проследяване и разследване на извършените операции с активи на КТБ, довели до отрицателен собствен капитал на банката и до отнемане на лиценза”, пише още гуверньорът.

Управителят на БНБ споделя своето убеждение, че такова решение и произтичащите от това действия изцяло отговарят на дългосрочния обществен интерес и ще бъдат сигурен знак, че злоупотребите с парите на вложителите не трябва да бъдат оставяни без последствия.

Както и досега, ФГВБ може да разчита на доброто работно сътрудничество и ползотворно институционално взаимодействие от страна на централната банка, се посочва в поздравителния адрес.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика