Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Избирателите започнаха да се оглеждат за нещо трето: Политолог за бъдещата ротация

05 март 2024, 08:59 часа • 1183 прочитания

Ако има нещо по-грозно от това, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се събраха, както го обяви и изкуствения интелект, то е постоянно да се карат. Като са се събрали, да свършат някаква работа. Защото хората вече започнаха като избиратели да се оглеждат за нещо трето и то се видя на 3 март. Това коментира политологът Първан Симеонов в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Какво мисли BgGPT за правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ и ставали Габриел за премиер

"Както са тръгнали, те могат да счупят това управление, тъй като и без това скоро ще има избори, а защо не и парламентарните да са скоро", допълни той.

Попитан ще има ли коалиция политологът Росен Стоянов заяви, че сес опитват да прогнозират действия на политици, които не са убедени в това, което трябва да стане. „Имаме нужда от коалиционна култура. Няма нищо страшно в сключването на коалиционен документ“, каза той.

"Решаването на проблемите - еврото, Еврозоната, разплитането на чорапа в службите и съдебната система, може да е обща цел. Ако има обществен натиск, ситуацията ще се подобри. Ако няма, положението само ще се закърпи", смята Левон Хампарцумян. 

ОЩЕ: Борисов решава бъдещето на сглобката

"Всеки от политическите играчи се стреми към запазване на статуквото по различни причини. Един заради личния си комфорт, друг заради поети ангажименти, трети заради задължения, които са му вменени от хора, далеч от нас и т.н.", коментира Стоянов.

Според него "сега е моментът тази сглобка да се превърне в пълноценна формула". "Обществото го иска. На хората вече не им се мисли по темата оставка и нови избори. Не че хората харесват това правителство - изобщо. Но не им се занимава вече", добави той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес