Изправят посланика в Бразилия пред дисциплинарния съвет на МВнР

22434
Изправят посланика в Бразилия пред дисциплинарния съвет на МВнР

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин ще сезира дисциплинарния съвет на МВнР кат очаква максимално бързо той да се произнесе какви да бъдат последствията за посланика ни в Бразилия Чавдар Николов. Това заяви самият външен министър в студиото на БНТ тази сутрин, кат уточни, че дипломатът ще се изправи пред комисията заради недобрата комуникация, но не коментира дали посланик Николов е признал за своя грешка.

Чавдар Николов е тук и ще остане в София до взимане на решение.

И за министерството този казус беше мистерия. Ние на практика научихме, че Боевски се връща от медиите, след като журналистите започнаха да ни звънят. В нито един момент МВнР не е било информирано за случая, посочи Кристиан Вигенин.

Относно тезата, че няма как МВнР и МВР да не са знаели, при положение, че седмица преди Боевски да се върне е постъпило искане за паспорт, Вигенин заяви, че наистина искането за паспорт е направено на 11 октомври, но с мотивите, че такъв документ му е необходим за работа до края на изтърпяване на наказанието. Той отрече и възможността служебният министър Марин Райков да е бил информиран за действия, които да бъдат индикация че експулсиране предстои.

Може да се окаже, че има системни грешки, за част от които и аз като министър нося отговорност, но допускам, че подобни случаи няма да има занапред, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика