Янков от ДПС: Предварителното договаряне на коалиции е несериозно

24625
Янков от ДПС: Предварителното договаряне на коалиции е несериозно
Снимка: БГНЕС

Всяко предварително определяне на договорености, стратегически партньори и коалиционни формати е несериозно политическо поведение. На лидерско ниво не съм чул думи, които по някакъв начин да обиждат персонално или като цяло нашият партньор в лицето на "Коалиция за България". Това заяви депутатът от ДПС Янко Янков пред БНР.

По думите му стратегическите и нестратегическите партньорства в българския парламент ги определя суверенът. Той решава кой и с кого да си партнира. На практика през последните години това е факт, казва Янков.

"Инатът на политическите партии и определянето на червени линии, граници и т.н. води единствено и само до това самите партии да губят рейтинг, да се свиват и дори някои от тях да изчезват от политическото пространство", каза той.

Според него ДПС запазва устойчивото си развитие и устойчивото си присъствие в българската политика именно поради това, че винаги е смятало, че нейното поведение е функция на хората, които са гласували за тази партия.

"Не може да оправдаваш загубата си на изборите с недостатъчно присъствие във властта. Ти признаваш, че първоначалното конструиране на властта, за която бяха изговорени толкова позитивни, конструктивни, политически, икономически и всякакви суперлативи  - е било грешно", заяви още народният представител.

По думите му политическата несигурност в страната може да доведе до катаклизми в публичните финанси.

БСП - "за" задължително, "против" електронно гласуване, ДПС - обратното

Има серия разногласия при различните партии по отношение на въпросите за референдума по изборните въпроси. Това каза Георги Близнашки, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика