Явен поддръжник на Путин и приятел на "Атака" на среща с Борисов и Цацаров

3853
Явен поддръжник на Путин и приятел на "Атака" на среща с Борисов и Цацаров
Снимка: БГНЕС

Предстои ми среща с министър-председателя, както и с главния прокурор. Вече се видях с председателя на парламента Димитър Главчев. Това заяви световният шампион по шахмат и депутат от руската Дума Анатолий Карпов.

Покани ме Волен Сидеров и съм благодарен, че ние изпълнихме една добра програма, много напрегната. Придружаваше ме Светлозар Лазаров (бел. ред. - бившият главен секретар на МВР, който открито се превърна в "новия човек на Русия в България") и обиколихме половин България. За първи път видях Шипка, Велико Търново, разказа Карпов.

Отдавна имаме добри отношения с "Атака". Тя преди имаше приятелски връзка с партия на Жириновски. Мисля, че тези проекти, които се реализират, ще са изгодни и за България и мисля че са взаимно изгодни и за Русия и в областта на развитието на селското стопанство в България, енергийните проекти, защото сега енергоносителите трябва да се сменят. И мисля, че АЕЦ трябва да се възстанови след разговори. Не говоря за "Южен поток", защото най-пряката линия за доставка на газ за Европа е през България, заяви още Карпов в интервю за bTV.

Русия проверява информацията за смъртта на лидера на "Ислямска държава"

Министерството на отбраната на Русия проверява информацията за смъртта на лидера на терористичната групировка „Ислямска държава&r...

По думите му "всяка страна трябва да мисли за собствения си интерес и мисля, че икономическото сътрудничество между България и Русия може да бъде много изгодно."

На въпрос дали е тук преди евентуалното идването на Путин, за да подготви да подготви почвата, Карпов каза: "Не съм посланик на Путин, въпреки че съм депутат от Държавната Дума, никакви покани в навечерието на юбилея (бел. ред. - догодина празнуваме 140 години от Освобождението) засега не сме получили ето защо няма и какво да обсъждаме.

Русия, светът и ... кирилицата

В коментар за нарастващата русофобия, Карпов заяви: "Ние имахме едно заблуждение в Русия - когато се разпадна СССР и се смени системата в Русия, мнозина смятаха, че ще ни носят на ръце и целия свят ще се обърне към Русия. Но Русия тогава беше слаба и бяхме на границата на разпадането. Дойде Путин, който успя да събере Русия и Русия стана по-силна и се изясни, че такава силна Русия не ѝ трябва нищо освен на самата нея.

Русия увеличава инвестициите си в американски държавни облигации

През април Русия е увеличила вложенията си в ценни книжа на САЩ с 5,1 милиарда долара до 104,9 милиарда долара, съобщи министерството н...

Сега Русия се представя като агресор, защото започна да има собствено мнение, но за цялата история на руската държава, единствено по нейна инициатива е била войната с Турция, всички други войни са следствие от атака от други страни. И ние ще сме щастливи да живеем мир с всички страни.

Русия има своите интереси като всяка голяма страна и бихме искали да има ред и мир. Немалко години живяхме в едни сурови условия на тероризъм, имахме атентати в Москва Петербург и Казвказ, съветът трябва да се обедни срещу тероризма, защото е много опасен. Защото ако му дадем свобода няма да може да спрем този процес", допълни още Карпов.

Той изрази надежда за "единни действия със САЩ – надяваме се, че новото ръководството ще намери нов език с Русия, за да може да водим съвместна борба."

По темата с кирилицата Карпов заяви следното: "Абсолютно ясно е, че кирилицата е дошла от Византия, а Византия е свързана с България. По времето на Византия, България е била е високо равнище на развитие. Кирил и Методий разбираме, че са българи, но България е била голяма държава. Кирил и Методий всички знаят в Русия за тях, но ако говорим за Македония и България, тогава е била с по-голяма територия. Ако погледнем исторически – сега България е станала по-малка, Македония съществува отделно. Отделно може да има предаване за историята на човечеството. Днес потомците на Александър Македонски живеят в Таджикистан. Трябва да свържем модерната история с историята на вчера. Кирилицата е дошла от Балканите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключва част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика