Йончева: Кампанийните проверки на къщи за гости са с цел да се отклони вниманието от корупцията

5356
Йончева: Кампанийните проверки на къщи за гости са с цел да се отклони вниманието от корупцията
Снимка: БГНЕС

Това е проект от 2009 -2010 година, когато не съм го познавала, къщата е проверявана през 2015 г. Това обясни водачът на листата с кандидати за евродепутати на БСП Елена Йончева по повод информацията, че бащата на съпруга й е собственик на къщи за гости, строени с европари. По-рано през деня стана ясно, че прокуратурата ще проверява общо 746 такива къщи.

Това е по време на правителството на ГЕРБ, как аз съм могла да упражнявам влияние или да има конфликт на интереси. Защо трябва да се прави кампанийна проверка на къщи за гости, попита тя пред bTV. По думите й такава проверка е трябвало да тече по време на цялата програмата.

ВКП ще проверява Елена Йончева за имоти край морето

Върховна касационна прокуратура ще провери по какъв начин и дали водачът на евролистата на БСП Елена Йончева е придобила имоти на морет...

"Атаките се правят, за да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ и да покажат, че има и други такива. Прокуратурата се самозесира по жълти публикации", коментира още Елена Йончева.

Тя цитира последния доклад на ЕК от февруари, където се казва, че две трети от сигналите за корупция в България за видни личности не се разследват. По думите й 11 млрд. евро всяка година ни струва корупцията.

Това е петата бухалка с тези къщи, които ГЕРБ вади. Първата бухалка беше, когато аз казах, че от санирането се краде. Тогава Борисов излезе, наговори лъжи, в резултат на което беше осъден на първа и втора инстанция. Втората бухалка излезе срещу мен, когато показах кражбите при строителството на българо-турската граница. Тогава Валери Симеонов внесе сигнал в прокуратурата срещу мен. Трето, когато показах пред медиите и пак внесох в прокуратурата сигнал за „Кумгейт“, тогава Делян Добрев започна да ме съди. Четвърто, когато казах,е че искаме да се направи проверка на пътищата в независима лаборатория. Тогава трима депутати от ГЕРБ, Добрев, Биков и Тодоров, внесоха фалшив сигнал, и това ще се докаже, в резултат на което прокуратурата повдигна тези обвинения. И сега пето, в момента, в който настояваме да се разследва случая „Ало, Банов съм“, отново ми намират някакви къщи, които не са мои“, добави Йончева.

"Записът за Банов няма монтаж и външно влияние, но не може да се използва за доказателство, защото не е оригинален, така казват от прокуратурата", припомни Йончева.

Йончева предоставя нов запис на прокуратурата, отказват да заведат дело срещу Банов

Водачът на листата на БСП Елена Йончева излезе с нови данни по скандала "Ало, Банов съм". На брифинг в централата на "Позитано" 20 тя ...

"Днес направихме констативен протокол при нотариус, където показахме какъв е телефонът, какъв е паспортът на телефона, записът и съдържанието, и запечатахме този плик, защото не искаме този оригинален запис на носителя на записа да изчезне”, съобщи още Елена Йончева. Тя беше категорична, че човекът, който е дал записа, се страхува да говори като свидетел.

Всички битки, които водим в България срещу корупцията са невъзможни, само ЕС ни предпазва от диктатура, посочи още кандидатът за евродепутат от БСП. По думите й една от идеите на социалистите в европейския парламент е да се премахнат офшорните сметки и да има разследване на тези сметки и кой стои зад тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Не е добър знак: Експерт за смяната на външния министър

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика