Йовчев: МВР не е пречило на журналистическо разследване срещу Пеевски

23469
Йовчев: МВР не е пречило на журналистическо разследване срещу Пеевски
Снимка: БГНЕС

Твърденията и внушенията, че полицията е попречила на журналистическо разследване, касаещо Делян Пеевски, са непочтени. Това каза вътрешният министър Цветлин Йовчев, цитиран от Агенция "Фокус".

По думите на Цветлин Йовчев - случаят, от гледна точка на МВР, е ясен.

Биволъ показа връзки на Цветлин Йовчев с КТБ и Златко Баретата

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е имал бизнес, който е бил финансиран от Корпоративна търговска банка (КТБ), твърди в свой материал ...

"Има официално подаден сигнал от охранителна фирма на телефон 112, в съответното районно управление. Във връзка с този сигнал, на място са пристигнали служители на Министерство на вътрешните работи, и са извършили проверка на лицата, които са навлизали в чужд имот, и които са извършвали заснемане на инфраструктурата около него. Това е, и във връзка с това, че има решение на комисията, която е към Националната служба за охрана, въз основа на която се счита, че към момента спрямо народния представител Делян Пеевски съществуват реални заплахи за живота му. Така че - това е в случая ролята на Министерство на вътрешните работи, по конкретния казус. Оттук-нататък всичко, което са прави, са инсинуации. Ако се правят едни такива внушения, това не е почтено, особено в такава ситуация", каза Йовчев.

Коментарът на вътрешния министър дойде във връзка с репортажа на телевизия Arte за Пеевски и протестите в България. У нас журналистът Николай Стайков е опитал да заснеме имоти на Пеевски - общо 100 на брой. Той обаче е спрян от охраната на няколко от имотите, като дори и полицията реагира бързо и спира операторите.

Случаят Волен Сидеров

Йовчев коментира и ситуацията с лидера на "Атака", като подчерта още веднъж, че ще защити всеки служител на МВР, който си е свършил работата.

Йовчев: Все по-малко хора викат "Оставка", все повече осъзнават положителното в управлението

"Все по-добре се чувстваме като част от това правителство. Мисля, че в една изключително тежка ситуация ние успяхме да направим доста...

„Малко ми се струват абсурдни всички тези тези, които бяха доста конспиративни. Но не бих искал да коментирам каквото и да било в тази посока, тъй като наистина оттук-нататък единствено наблюдаващият прокурор може да дава разрешение - в какъв обем и каква информация от това досъдебно производство може да бъде предоставена на обществеността. Ще се въздържа и няма да коментирам това нещо; считам, че наистина трябва да оставим компетентните органи в процедурите, които са предвидени в закона, да изяснят обективната истина и да се произнесат по случая”, каза Цветлин Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика