Йовчев: В МВР и ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо Първанов, Борисов или Петков

18944
Йовчев: В МВР и ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо Първанов, Борисов или Петков
Снимка: БГНЕС

В МВР и в ДАНС не са изготвяни искания за СРС спрямо бившия президент г-н Георги Първанов, бившия министър-председател г-н Бойко Борисов и бившия вътрешен министър г-н Румен Петков. Това каза Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи, предаде Фокус.

"Още повече, за да отпаднат всякакви съмнения, затова, че може да има искане по друго лице и в хода на това искане да са получени такива данни, искам да заявя, че нито в МВР, нито в ДАНС е постъпвала подобна на отразените в медиите информация. Искам още веднъж категорично да заявя, че по време на сегашното правителство не е събирана, не се събира и няма да се събира информация за политици, политически партии, политически процеси", каза Цветлин Йовчев.

Борисов: Кога някой е подслушвал къщата на Станишев и Местан по мое време?

Полемиките около това имало ли е или е нямало среща между Бойко Борисов, Румен Петков и Георги Първанов продължават да раждат "бисери" ...

На въпрос за коментар на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че случилото се е международен скандал, българският Уотъргейт, защото се подслушва опозиционен лидер, Цветлин Йовчев заяви: „Ако е подслушван, то при всички положения не е подслушван от държавни структури, и за това подслушване не е използван ресурс на държавата и на държавни структури”.

„Кой с кого се е срещал, какво са си говорили, какво е записвал и как е записвал, извинявайте, но това не е наш проблем. Ако има конкретни данни, факти и обстоятелства, които да навеждат на това, че лице или частна структура, е извършвала такива действия, би следвало да ги подаде на компетентните органи, за да се извърши разследване. Имаше един такъв случай с бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и бившия прокурор Николай Кокинов. Нещата там също останаха неизяснени. Държавата няма никакъв пръст в тези неща, няма и да им пръст в такива процеси. Ако има такива структури, такива хора, то е въпрос на манталитет. Този, който го е правил преди, вероятно ще го прави и сега. Но при всички случаи, тези хора не са вече нито в МВР, нито в ДАНС, нито в ДАТО”, каза Цветлин Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика