Журналистка: Избори наесен ще направят БСП втора политическа сила отново

16577
Журналистка: Избори наесен ще направят БСП втора политическа сила отново
Снимка: Личен профил във фейсбук

"Избори наесен ще направят БСП втора политическа сила отново и това го казвам напълно убедено. По най-малко четири причини: част от електората й малко или много беше изплашен да излезе и да гласува.

Наесен топлото време и ваксините ще занулят вируса и този проблем няма да съществува. БСП видя кои са пропуските й на тези избори по места и организации и ще вземе мерки.

Трето, електоратът на БСП е взискателен, но горд. Част от него наказа БСП, защото искаше партията да прояви повече мускули последната година, вместо да търси мостове и баланси. Същите тези хора обаче видяха реакциите на медиите от последните дни и са повече от гневни, че всички разкъсват партията им.

Лазар Радков с равносметка за изборите - кои са големите губещи

След всички избори е време за равносметка и най-вече време да видим кой се е представил добре и кой се е издънил, ама яката. И резулта...

И съм сигурна, че наесен ще отидат да гласуват със стиснати от гняв зъби. Гласоподавателите на левицата може понякога да й се сърдят и да я наказват, но мразят друг да унижава партията им. Четвъртата причина ще ви оставя да познаете сами, пише журналистката Юлия Ал-Хаким в социалната мрежа Фейсбук.

"ГЕРБ няма да са в по-добра кондиция след служебното правителство. Не би трябвало да са, ако този път служебното правителство си свърши работата.

Слави няма да е първа политическа сила. Моите уважения, но всичките им реакции откакто станаха втора политическа сила, са на страх, шок, неприятна изненада и бягство от отговорност. Не очакваха чак такъв висок резултат и ще направят всичко възможно да го развалят. И ще успеят - с два-три процента поне. Казват, че отиват на нови избори, за да ги спечелят, но истината е, че отиват, за да ги загубят.

ДБ също няма да повтори успеха си от тези избори. Следях кампанията им отблизо, този път залогът буквално беше на живот и смърт. Наистина съм впечатлена от изключителната им мобилизация до краен предел, но след нея ще настъпи умора и отпускане. Те вече почнаха да се главозамайват и отпускат.

Божанков защити Нинова: Ако тръгнем да я сменяме, няма да бъде демонтиран моделът "Борисов"

Претърпяхме сериозна загуба, но БСП няма да допусне да е безполезна в такъв ключов момент, за създаване на кабинет. Това заяви депутатъ...

Мая влезе на мускули, на следващите избори ще бъде под бариерата. Един процент надолу е достатъчен да не влезе. Инерцията от протестите вече няма да работи за нея.

ВМРО ще влязат. Имат пари, ще направят необходимото.

Божков ще влезе. На тези избори сметките му не излязоха само с 20000 гласа. Човекът е математик, бързо ще поправи грешката.

Наесен няма да влязат по-добри партии и няма да се наредят по-добри конфигурации, но за БСП вярвам, че би имало смисъл да се яви повторно на избори."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com