X
 
 
 

Кабинетът номинира българския представител в Европейската сметна палата за втори мандат

2292 0
photo of Кабинетът номинира българския представител в Европейската сметна палата за втори мандат
Снимка: БГНЕС

Още по темата

Правителството предлага на Европейската сметна палата (ЕСП) настоящият български член Илиана Иванова да бъде член на ЕСП от името на България и за мандата от 2019 г. до 2024 година, предаде репортер на БГНЕС.

Номинацията е в следствие на писмо, с което страната е уведомена, че мандатът на Илияна Иванова изтича на 31 декември 2018 г. и приканва българските власти да представят предложението за нов член на ЕСП с оглед осигуряването на време за консултации с Европейския парламент.

Полк. Николай Караиванов е предложен за началник на щаба на Сухопътните войски

Кабинетът отпуска още пари за сигурност по време на председателството

Илияна Иванова има богат професионален опит в частния и държавен сектор в България и САЩ, както и като настоящ член на Европейската сметна палата. Председател е на втора одитна камара „Инвестиции за сближаване, растеж и приобщаване“, докладчик е за глава „Икономическо, социално и териториално сближаване“ на годишния доклад относно изпълнението на Европейския бюджет. Председател е на Комитета по вътрешен одит на Европейската сметна палата от 2016 година.

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Ева Илуз: Храбри сме, когато показваме чувствата си!

Ева Илуз е културолог, изучаващ темите, свързани с историята...