Калфин е по-добър избор за евродепутат от мен, каза Първанов

12606
Калфин е по-добър избор за евродепутат от мен, каза Първанов
Снимка: БГНЕС

Винаги съм казвал, че моята стихия е националната политика. Ивайло Калфин е далеч по-добър от мен във външната политика. Така бившият президент Георги Първанов обясни защо той не участва в листата на АБВ за евроизборите. И добави - резултат под трима евродепутати ще е незадоволителен за АБВ.

Първанов посочи, че присъствието на Сергей Станишев в листата на БСП е заблуда за избирателите. Той участва, а след това се оттегля, припомни президентът в периода 2002 – 2012 година.

БСП не е фактор при взимането на решения от кабинета

Кафето на Местан с Борисов е демонстрация, че ръководството на БСП не е фактор във взимането на ключови решения от кабинета. Това каза ...

Самият Първанов отказа да коментира социологическите резултати, които дават на АБВ около 4% подкрепа. Нека социолозите си вършат работата, а на изборите ще видим истинските резултати, каза той. Аз спечелих президентските избори след като социолозите ме поставяха на шесто място.

Бившият президент се оплака, че заради участието си в листата на АБВ бащата на една от кандидатките е бил уволнен от държавна служба. Така ли се действа - жалко е, подчерта Първанов.

Във финансово отношение сме доста затруднени, но държим на партийната си позиция, че субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Не може в Германия да е десет пъти по-малка субсидията от тази в България, каза Първанов. Той заяви, че най-големите дарители на АБВ са частни лица, но движението няма голям дарител. Ще направим скромна кампания, няма да имаме билбордове, продължи Първанов. Имаме налице една партия (бел. ред  - Атака), която е заляла страната с билбордове – защо Сметната палата не провери, попита бившият президент в сутрешния блок на bTV.

АБВ е категорично против санкциите срещу Русия не защото ще ударят по Путин, а ще ударят по бизнеса. Санкциите ще ударят енергетиката, ще засегнат проекти като „Южен поток” – нима ще чакаме американския шистов газ, каза Първанов. Позицията, която се формира на КСНС, е най-антируската през Прехода насам, добави той. Ние заемаме проруска позиция, защото тя е част от нашата икономическа сигурност, обясни президентът в периода 2002 – 2012 година.

Първанов търси среща с Орешарски заради политическите репресии

Лидерът на АБВ Георги Първанов настоява за среща с премиера Пламен Орешарски. Причината за това е отношението на правителството към пол...

На въпрос как и с какво АБВ ще привлече десните избиратели, Първанов каза, че в малките общини няма ляво и дясно. Хората ги интересува как да си изкарат хляба – какво в това е ляво или дясно. В огромната си част тези хора не харесват политиците и политиката като цяло. Хората искат прости отговори – ще се запази ли училището в едно село, ще има ли болница в друго, смята Първанов. Колкото до Сергей Станишев – на „Позитано” нищо не може да се промени.

Президентът коментира и връщането на Нидал Алгафари в БСП. Радвам се, че не ни караха да доплащаме за този трансфер. Не се чувствам предаден от него, но не е той човекът, с който се свързва АБВ, завърши президентът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика