Калфин: Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на ЕК

15706
Калфин: Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на ЕК
Снимка: БГНЕС

Много вероятно е Кристалина Георгиева да стане вицепрезидент на Европейската комисия. Ако тя поеме бюджетния ресор, това би било добре - това е една сфера, в която може много да се направи. Това каза заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7.

Той заяви, че конкретният ресор, който ще получи българският еврокомисар, все още е въпрос на обсъждане, тъй като Еврокомисията все още се сформира.

Калфин: За нас няма заплаха от случващото се в Източна Украйна

„Ние не сме във война с Русия и за нас няма пряка военна заплаха от това, което се случва в Източна Украйна”. Това заяви чл...

„Кристалина Георгиева има добро име в институциите в Брюксел, в Европарламента и в Европейската комисия. С ресора, в който тя работеше, с ограничените възможности на Европейския съюз, мисля, че се справи много добре“, подчерта Калфин.

Няма да правим тайни коалиции. Точно затова се създаде АБВ - защото не можахме да убедим ръководството на БСП, че прави огромна грешка и на практика подвежда левия електорат с влизането в коалиция. Това каза още Калфин.

Той подчерта, че АБВ ще подкрепя определени политики в областта на здравеопазването, образованието, икономиките и данъчни реформи, борбата с бедността, като това не означава, че задължително ще влиза в коалиции.

„За нас съвместно управление и дори подкрепа по определени теми трябва да лежи върху едно много подробно разписано споразумение, за да знаят хората кой, къде, какво подкрепя, с какво се ангажира и каква отговорност носи. Няма да ни видите да повтаряме това, което се случи миналата година“, категоричен бе Калфин.

Ивайло Калфин води листи на АБВ в 25-и МИР в София и Варна

Ивайло Калфин ще води листите на АБВ в 25-и МИР в София и Варна. Това стана ясно, след като от политическата партия обявиха и представи...

По думите му най-малко вероятната коалиция на АБВ е с ПП ГЕРБ, тъй като тя е основният им опонент и различията между двете партии са най-големи. Той подчерта, че в момента ГЕРБ „отчаяно“ търси коалиционен партньор, защото е ясно, че ако в следващия парламент влязат повече, ГЕРБ няма да има мнозинство и на тях ще им е необходима подкрепа.

„Реформаторският блок е естествен техен съюзник в дясното пространство, но това би било пагубно за Реформаторския блок. Затова те се дърпат. Проблемът е в това доколко ГЕРБ и лидерът Бойко Борисов е способен да бъде в коалиция, да води диалог с когото и да било, а когато участваш в една коалиция, ти трябва да имаш тежест в нея“, заяви Ивайло Калфин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика