Калфин: Не отивам в друг отбор, но следващите избори са добър повод да се каже, че не може така

16234
Калфин: Не отивам в друг отбор, но следващите избори са добър повод да се каже, че не може така
Снимка: БГНЕС

Не сменям фланелката, не отивам в друг отбор, но следващите избори са добър повод да се каже, че не може така. Това каза евродепутатът Ивайло Калфин в сутрешния блок „Денят започва” по БНТ.

„Аз публично съм казвал, като избран от хората, че конгресът не е мястото, където мога да отида и да кажа, това, което искам”, каза още Калфин. „По теми като демографията, като икономическата структура, пенсионната и здравната реформа, колкото и прекрасни идеи да има кабинетът, трябва диалог между обществото и управляващите”, обясни евродепутатът. По думите му, управляват политическите партии в правителството, те взимат решенията и трябва да си носят съответните отговорности. Решенията, очевидно, че не се взимат прозрачно, в някъде в партийните централи сигурно, посочи той.

Станишев: Който участва в други листи, автоматически отпада от БСП

Както законът трябва да важи за всички, така за всички членове на БСП важат правилата в устава на БСП. Това каза на пресконференция пре...

На въпрос как си представя партията с 2 листи, Калфин посочи, че това не е втора листа в БСП. „Има много хора, които са без никаква обвързаност към никоя партия. Ние не правим партия. Ние искаме да ударим камбаната, защото начинът, по който са тръгнали партиите, не е в интерес на държавата. Ако БСП започне репресии за хора, които си казват мнението, толкова по-зле”, каза още Калфин.

„Готов съм да вляза в конкретните разговори – какво и как трябва да се промени. Нещата са много - като се започне от избора на Делян Пеевски. Имам много ясно мнение по този въпрос. Тези позиции са изразявани многократно. Очевидно, че в ръководството на БСП има много различия и тази тема се игнорира”, заяви евродепутатът. АБВ предлагаме алтернатива на политиката, която е предлагана и преди.

Алтернативата е да помислим какво се случва с образованието, пенсионната реформа и други важни. Фактът, че не се води публичен диалог, ще доведе до това – България да страда”, посочи Калфин.

Евродепутатът обясни и че се готви коалиция от малки партии за европейските избори, тъй като АБВ не е регистрирано официално като партия.

Калфин в писмо до Станишев и БСП: Не съм предател

Ивайло Калфин се обърна към лидера на БСП Сергей Станишев и към социалистите с обяснение защо е решил да се оттегли като ръководител на...

 

 

 

 

Манолова: Изборният кодекс вероятно ще бъде приет през февруари

Който участва в друга листа - приключва с партията. Това заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, предаде ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика