Калфин: Станишев си изпуска нервите, на хората им омръзна от "неговия отбор"

28549
Калфин: Станишев си изпуска нервите, на хората им омръзна от "неговия отбор"
Снимка: БГНЕС

Сергей Станишев си изпуска нервите. Това каза накратко европейският депутат Ивайло Калфин в предаването „Всяка неделя” на въпрос как ще коментира думите на Сергей Станишев, че Калфин е „политически шизофреник”.

Станишев вече каза, че съм напуснал отбора, но на хората им омръзна да го гледат този отбор. През 1994 година над 2 млн. души гласуваха за БСП, сега левицата не може и да мечтае за самостоятелно управление – може да управлява само с ДПС, добави европейският депутат.

БСП има нужда от нов лидер, заяви Георги Кадиев

Аз мисля, че това е нереално – Европейската комисия се създава чак след изборите за Европейски парламент. Дори още не е ясно кой ...

Неудобните днес не бяха поканени на заседанието на Националното съвещание на председателите на общинските и областните организации на БСП. Аз повече компромиси няма да правя, добави Калфин.

Най-лошото е, че ръководството на БСП иска да направи компромис с всичко и за всичко, за да се задържи във властта. И тези, които днес бяха в Пловдив, знаят много добре за какво става въпрос, нищо че официално одобряват изказванията на Станишев на 100%, добави Калфин.

В България няма само партийни членове. А това, което виждам от БСП, не ми харесва. И явно някой много се е притеснил от нас предвид реакцията досега, смята европейският депутат. На въпрос, че Станишев преди години бил казал, че АБВ е призрак, Калфин отвърна, че може би червеният лидер цитира Карл Маркс. Призрак няма – виждаме как нещата се случват в Европа, а в България не се случват. Забравяме какво трябва да се случи, за да вървим напред – оставяме се да ни въвличат в битки, които са непонятни за хората, смята Калфин.

Няма например експертно правителство, това е ясно в Европа – има правителство, в което някой носи отговорност. Смаян съм как БСП и ДПС отричат, че са в коалиция – създава се нарочно мъгла, за да не носи никой отговорност за тъмните назначения.

Гуцанов определи действията на Калфин като предателство

Няма драма в предателството на Ивайло Калфин, каза червеният депутат Борислав Гуцанов пред TV7. Според него няма изгледи и други да по...

Георги Първанов ясно заяви, че няма амбиция да оглавява БСП. Затова на него му прави чест, че си заложи политическия авторитет за принципна позиция. Ако Първанов обаче бъде изключен от БСП, „къщата на Позитано” ще остане без един етаж, смята Калфин, който всъщност отдавна не е член на БСП.

Ивайло Калфин поясни, че си е подал оставката като ръководител на депутатската делегация на левицата в Европейския парламент в края на декември и Станишев знаеше за това. Не го съобщихме, защото поех ангажимент да не го обявявам преди да завършат разговорите ни със Станишев по въпроса, обясни Калфин. Той отново отрече, че АБВ си мисли за съюз с ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика