Калин Вельов в Комисията по култура и медии, а Лъчезар Иванов - във външната комисия

4272
Калин Вельов в Комисията по култура и медии, а Лъчезар Иванов - във външната комисия
Снимка: БГНЕС

Музикантът Калин Вельов, който съвсем скоро стана депутат от ГЕРБ, ще се включи в работата на парламентарната Комисия по културата и медиите.

Известният артист седна на депутатската банка на мястото на подалата оставка председателка на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Калин Вельов вече е депутат от ГЕРБ, а Елена Ангелинина ще представя „Воля"

Клетви като народни представители положиха Елена Ангелинина от "Воля" и Калин Вельов от ГЕРБ. Ангелинина заема мястото на Андон Дончев ...

В работата на външната комисия пък вече ще участва депутатът от управляващите Лъчезар Иванов.

Името на Лъчезар Иванов е замесено в куп скандали. През 2012 г. избухна скандал във връзка с явяването на народния представител на конкурс за доцент в Медицинския университет в София. Тогава стана ясно, че две от публикациите, които са представени от Лъчезар Иванов в защита на неговата кандидатура за "доцент", всъщност не са били негови, а на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Тогава депутатът от ГЕРБ обясни, че е допусната техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията. Очевидно, въпреки, че е обвинен в плагиатство, то д-р Лъчезар Иванов е успял да се сдобие със заветната титла "доцент".

През 2010 г. Лъчезар Иванов бе принуден да се оттегли от поста на заместник-председател на Народното събрание, заради опит да ходатайства срещу уволнението на негов приятел митничар. Тогава Иванов се оттегли от председателския пост на ГЕРБ-София. Парламентарната дейност на Лъчезар Иванов ще се запомни и с участието му в приемането на лобистката поправка, стана известна като "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества, която по-късно бе отменена.

През 2009 г. името на Иванов попадна и в скандал с командировка в САЩ, която е била платена от неправителствени организации, които са свързани с фармацевтични компании. Малко по-рано бившата съпруга на депутата го обвини в тормоз, а в писмо до американския посланик в София, дъщерята на Иванов обяви, че е жертва на домашно насилие от страна на баща си. Синът на народния представител пък беше задържан по подозрение за участие в грабеж на бензиностанция.

Замесеният в редица скандали Лъчезар Иванов става преподавател в СУ

Депутатът в четири парламента Лъчезар Иванов става преподавател в Медицинския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски". ...

През 2019 година едно и също лекарство срещу рак на белия дроб е закупувано от 29 български болници на цени от 129 до 1063 лева. Законовите промени, позволили седемкратната разлика в цената, са приети почти консенсусно от Народното събрание, между първо и второ четене през 2016 година.

Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, след което отказа да уточни кой е внесъл промените, довели до драстичната разлика в цената, за която управителят на здравната каса д-р Дечо Дечев съобщи.

Вносител на текста в Закона за обществените поръчки, позволил седемкратна разлика в цената на едно и също лекарство, е депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Под предложението са се разписали и колегата му Данаил Кирилов, както и Хамид Хамид от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика