Карадайъ: Губим си времето, ако вместо от джипката, от телевизора чакаме постиженията на управляващите

1867
Карадайъ: Губим си времето, ако вместо от джипката, от телевизора чакаме постиженията на управляващите
Снимка: БГНЕС

ДПС не се занимава с предположения, не търсим, не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от трибуната 46-ото Народно събрание.

Господин Иванов, ако имате комплекси от миналото, не ги адресирайте към другите, обърна се в началото на изявлението си Карадайъ.

Разклащането на суверенитета е да се чака указание от чужди посолства, олигарси, медиен монополист като Прокопиев с корупционните им намерения, заяде се лидерът на ДПС. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има съзидателен тон, изтъкна Карадайъ.

Христо Иванов: Нямаме ясна формула за съставяне на следващото управление

България е в криза, повече от година нямаме управление, което се ползва с доверие, каза Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократич...

Днес е паметен ден в българската история, конституира се 46-о Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент, отчете Карадайъ. Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещия кабинет има връзка с ДПС, колко и как спечелилата или някоя друга партия има връзки с ДПС. Ние от ДПС работим за това да има правителство и България да започне да излиза от кризата. Ние работим за това как да животът на всички български граждани да се подобри, да живее достойно, да бъде удовлетворен тук в България, открои Мустафа Карадайъ.

Ние спешно трябва да се справим с много задачи, за да бъдем в крак с европейските държави. Резултатите от изборите ясно показали волята на народа – тя обаче минава през диалог и в името на голямата цел, посочи Карадайъ.

По думите му промяната минава през мъдрост, държавническо поведение и експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие няма смисъл да си губим времето. Ако вместо от джипката, от телевизора чакаме какви постижения имат управляващите, няма смисъл да си губим времето, подчерта Карадайъ.

Според него всички, които искат да управляват, трябва да знаят, че няма време, а час по-скоро трябва да има приоритети и да се представи управленската програма. Той настоя управленската програма да бъде ясна и с възможно най-кратките срокове, за да може

Нинова: Ако получим мандата, ще се опитаме да съставим кабинет

Сега се изисква диалог между държавници, разум, а не емоции, реализъм, а не популизъм с решение за хората. Това заяви лидерът на БСП Ко...

Успехът изисква жертви и всички ние трябва да бъдем готови за това. Реформите изискват по-голямо доверие, но от ДПС са готови за диалог. Карадайъ призова всички партии да имат отговорност пред бъдещето на страната. Българските граждани са изтощени от предизборни обещания и демонстрация на безпомощност прикрита с арогантно поведение. Българските граждани знаят, че властта произтича от тях, обясни Карадайъ.

Той се надява новите управляващи да знаят, че предстои много работа и важни решения. Моментът е исторически, мисията е историческа и няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, отбеляза Карадайъ.

Той пожелае успех на управляващите, като ги предупреди, че България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност. Пожелавам успешна и ползотворна работа на 46-о Народно събрание, завърши Карадайъ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика