X
 
 

Карадайъ: Пробивът в НАП е пробив в сигурността на страната

1441 5
photo of Карадайъ: Пробивът в НАП е пробив в сигурността на страната
Снимка: БГНЕС
Пробивът в НАП е пробив в киберсигурността и сигурността на страната. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в предаването "Панорама" по БНТ.

"Само една скоба преди да направя конкретните коментари. Една оценка от нашите експерти във връзка с чумата по свинете казва, че основният проблем при решаването на проблема и липсата на координация. Имаше едно решение на този въпрос преди десетина години, когато имаше министерство, което да координира дейността при бедствия и при кризи. Имаше доста техника, оборудване и ред неща. ГЕРБ, като дойдоха на власт и ги закриха. В момента тази координация между различните органи е необходима, задължителна за рашеването на кризата. Това е оценката на нашите експерти. Другият въпрос, свързан с НАП и не само с НАП. Ред пробиви имаше. Ние го оценяваме в киберсигурността, във сигурността на страната", посочи лидерът на ДПС, цитиран от агенция "Фокус".

ДПС не иска да обсъжда повече субсидиите, намекна за погазване на правилата

ДПС няма да участва в нови консултации за размера на партийната субсидия. Това заяви лидерът Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента...

"Та се надяваме всички компетентни органи да участват с целия си капацит и нещо, което е изключително важно - превенцията, за да не се случват в бъдеще такива случаи, особено с изтичане на данни. Сега в момента тече и разследване. Според Прокуратурата има извършител, има подбудител, има и поръчител. Нека да се запознаем с всички факти и тогава ще реагираме. Има и още едно нещо, което също прави впечатление. Двамата вицепремиери, отговарящи за сигурността и електронното управление мълчат досега", заяви Карадайъ. Той попита и къде е проблемът според вицепремиера Томислав Дончев.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ДПС - лакеите на ГЕРБ !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  Абе Гаджал, некадърните управници толкова могат, ами вие килипирджиите защо ги подкрепяте а сега искате да си измиете ръцете като Пилат Понтийски ? Защото сте Петата колона в България и не й мислите доброто !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 седмици Профил на трол?
  ДПС е пробив в българщината!
 • Ахмед 2 Ахмед преди 3 седмици Профил на трол?
  Тия от ДПС гледат само келепира, авантата.
 • Боко Мазника от БРЕГ 1 Боко Мазника от БРЕГ преди 3 седмици Профил на трол?
  Карадайе е турчинът, който не може да говори добре български. В депесето са се нагушили само използвачи.
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...