Караджов: С позицията на Гинев олигархичните кръгове са продължили да защитават интересите си

995
Караджов: С позицията на Гинев олигархичните кръгове са продължили да защитават интересите си
Снимка: БГНЕС

Заместник-министър Гинев на практика е единственият заместник-министър, който отговаря за всички видове транспорт – воден, морски, пристанища, инфраструктура, железопътна дейност, автопревозвачи, таксита и всичко, което можете да си представите, свързано с думата транспорт. Това заяви бившият председател на Транспортната комисия в парламента Гроздан Караджов относно подалия днес оставка заместник -транспортен министър Антон Гинев, след като обвиняем за умишлена безстопанственост. 

Той беше буквално като втори министър, само че само по въпросите на транспорта, подчерта Караджов пред БНР.

Караджов: Най-добре да се търси вариант за саморазпускането на НС

Не мога да си обясня вчерашното гласуване на колеги от РБ срещу ветото на президента за Изборния кодекс- едни неща обещавахме на избира...

"Самият факт, че Гинев в останал на тази ръководна позиция, а впоследствие е бил повишен, означава, че онези хора и кръгове, по-скоро икономически и олигархични по своя характер, са продължили да защитават интересите си", каза Караджов.

"Освен едно прикриване на този модел КОЙ, т. е прокламираното оттегляне на един от главните функционери в чужбина, така и прокламираното неучастие на ДПС във властта, а реално те си бяха там през тази година и половина - освен тази мимикрия, няма друга промяна, коментира Гроздан Караджов по повод днешната трета годишнина от началото на протестите срещу кабинета "Орешарски". 

Според него в същността сегашният модел е проекция на онова същото зло – това е Държавна сигурност, която също успяла да овладее целия политически елит и продължава да му диктува и днес

"За този обект, наречен "Летище София", абсолютно всеки, който е ходил до там и до някое друго летище в Европа, ще ви каже, че той въобще не прилича на летище. Нито като обслужване, нито като уют, нито като изпълнение", поясни бившият председател на Транспортната комисия в НС. 

Зам.-министър на транспорта дал поръчка на скандален депутат, ощетил НКЖИ с 927 000 лв.

Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев е привлечен като обвиняем от Софийска градска прокуратура заради обществена поръчка, чре...

През деня синдикатите се обединиха срещу концесията на летището, като включително заплашиха и с протести. Според депуатта са налице редица злоупотреби, както и корупционна схема за източване на средства от държавното предприятие. 

Сделката за мен е добра, а синдикатите по-скоро искат да запазят сегашното статукво, заяви Гроздан Караджов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика