Каракачанов е готов със списък с министри

3397
Каракачанов е готов със списък с министри
Снимка: БГНЕС

Ако все пак "Обединените патриоти" сформират правителство, то лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов вече има списък с министри. "Воеводата" обаче не разкри кои са имената в този списък.

"Как мислите, че ще заявим, че сме готови да поемем мандата и ще чакаме до последния момент", аргументира се патриотът пред Канал 3.

Марешки не вижда нищо лошо във вариант "умен диктатор", нарече Гриша Ганчев тъп

Мополът сам по себе си не лош. Един диктатор, ако е достатъчно умен и работи в полза на хората, е добър вариант. Такава теза изказва ва...

На въпрос дали той щеше да поеме отговорността на министър-председател, Каракачанов обясни: "Няма смисъл да опоменавам конкретните имена от списъка. Дори да ни го връчат при тази ситуация, нашата идея беше всички български партии да направят стабилно правителство за срок от 6-8 месеца. Нещо като програмно правителство, но без участието на ДПС и ДОСТ", посочи той.

Каракачанов обясни, че за да бъде част от кабинет на Патриотите, няма значение дали един политик е десен или ляв, за него е важно дали е добър в своята сфера. Той даде пример със социалиста Петър Кънев: "Петър Кънев, депутат от БСП, бил идеален министър на икономиката. Аз не деля хората по убеждения и по това дали са от ГЕРБ или от БСП, а на такива, които могат да свършат работа и такива, които не могат. В един такъв кабинет с 5-6 важни точки, Кънев би бил добър министър, който ще работи да се отпуши икономическото развитие на България, защото администрацията мачка малкия и средния бизнес. Той започна бизнеса си от гола поляна", посочи патриотът.

"От Реформаторите бих споменал името на Румен Христов за министър на земеделието. Той беше министър в служебно правителство от 96-97 г.. Познавам го от много време, той е прекрасен професионалист. Наблюдавал съм го в развитие. Той е спокоен, няма предразсъдъци, разбира от земеделие. Във времето, когато гласувахме предложението за мораториума за сечта на дървесина в горите, за пореден път се убедих, че той е човек, който има качества. И с двамата не е разговаряно, тъй като не беше ясно дали изобщо ще се стигне до този разговор. Кабинет щеше вече да има, ако партиите имаха волята да се обединят около няколко важни точки - размерът на пенсиите, здравеопазването, справянето с битовата престъпност", каза Каракачанов.

А с кои министри на ГЕРБ би съставил кабинет? На този въпрос патриотът отговори така: "От министрите на ГЕРБ мога да се спра на министъра на благоустройството Лиляна Павлова - какво може да се каже за нея, тя е енергичен човек. Владислав Горанов също е добър професионалист, един от най-добрите ни финансови министри за последните 26-27 години. Ако Бойко Борисов му беше казал да намери пари за българските пенсионери, той щеше да ги намери. Той прави бюджет по дадена политическа рамка. Намериха 2 млн. лв. за саниране, но не намериха за пенсионерите", коментира лидерът на ВМРО.

Сидеров е убеден, че на Плевнелиев са му повлияли отвън за третия мандат

Президентът Плевнелиев добре разбра, че "Обединените патриоти" сме отговорни към държавата. Това, че отвън му влияят, е друг въпрос. Ли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика