Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Няма нужда от референдум за Истанбулската конвенция

25 януари 2018, 09:12 часа • 2109 прочитания

"Няма нужда да се прави референдума за нещо, за което обществото е категорично против." Това каза в интервю за bTV министърът на отбраната Красимир Каракачанов в коментар за предложението на БСП да се направи референдум за Истанбулската конвенция.

Според него "по доста непочтен начин се пробутва една нова утопия идеология – джендър философия, чрез която се прави опит да се замени природната биологичната роля на пола. Защото каквито и глупости да се пиша ние се раждаме природно мъже или жени. Леко по терлици се прави опит да се подмени биологичното понятие пол със социален пол. Социален пол няма."

"В България поне от 60 години жените правят много непривични неща – кранистки, щангистки – 16% от българската армия са жени, армията ни е най-феминизирана. Има ли нужда от някакви конвенция?", попита Каракачанов.

По думите му "това го искат едни мощни лобита от хора, които смятат, че след като имат страни разбирания това трябва да бъде официализирано."

"Защитата на жените е залегнало в нашето законодателство. Тази конвенция ще отвори вратата на всевъзможни организации, които традиционно ползват едни грандове от европейски програми, да похарчат едни милиони да убедят държавата, че има други полове. С подобни глупости се опитваме да сменим природата. Докато те правят това Европа е залята от нелегалните мигранти и радикалният ислям се опитва да ни унищожи.", каза още военният министър.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес