Ключов депутат от ИТН официално напусна парламента

3131
Ключов депутат от ИТН официално напусна парламента
Снимка: БГНЕС

Депутатът от "Има такъв народ" Виктория Василева официално беше освободена от Народното събрание. Това стана с гласуване в пленарна зала.

Преди да бъде гласувано искането ѝ, в пленарната зала днес тя заяви, че решението й не е изненада за хората, които я познават.

"Винаги съм се ръководила от убеждението си, че политиката се прави с ум и със сърце, а не с лакти, зъби и нокти. И ако липсата на ум може да бъде компенсирана по един или друг начин, то липсата на сърце – никога", каза Василева.

Тя благодари на всички, които са й показали уважение, разбиране и колегиалност. Василева каза, че решението си е взела сама. "Ще е хубаво, ако веднъж завинаги това, което ни прави успешни хора, не само политици, е, когато забравим за "Аз", а започнем да говорим с "Ние", посочи още тя. И добави: "Днес не ви казвам "сбогом", защото казвам "сбогом" единствено и само на собствените си илюзии“.

Тя е един от ключовите депутати от партията, след като помогна за изграждането на структурите ѝ и се превърна в главен секретар на ИТН, и един от най-близките хора до лидера Слави Трифонов.

Виктория Василева депозира оставката си в парламента

Виктория Василева депозира оставката си като народен представител в деловодството на Народното събрание. Депутатът от ИТН се надява, де...

"Като отговорен човек ще изпълня ангажимента си към "Има такъв народ" и ще довърша това, което сме започнали, защото смятам, че така е правилно!", написа преди няколко дни самата тя във Fаcebook.

След това тя коментира пред журналисти, че колегите ѝ са били информирани предварително за намеренията ѝ да си тръгне, след като приключи "ангажиментите си в това Народно събрание" - сред тях е и гласуването на актуализацията на бюджета. Първоначално не стана ясно дали възнамерява да напусне и партията си, но депутатът от ИТН Ива Митева посочи, че това е така и определи поведението ѝ като "достойно".

В началото на юни Василева беше сред "заподозрените" отцепници от партията на Слави Трифонов. Името ѝ обаче не беше след тези на шестимата депутати, които решиха да станат независими преди вота на недоверие срещу правителството и да го подкрепят, след като ИТН се оттегли от коалицията. В крайна сметка тя не се присъедини към бившите си колеги, а продължи членството си в парламентарната група. Гласува "за" отстраняването на Никола Минчев като председател на Народното събрание и "за" вота на недоверие.

Мястото на Виктория Василева в парламента може да заеме Анита Коцелова, следваща в листата на "Има такъв народ" в Благоевград. Тя обаче е зам.-областен управител и ако реши да запази поста си, след нея в списъка е Христо Гушков. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика