Кое свързало РБ и "Глас народен": Тичането по митинги на СДС

1608
Кое свързало РБ и "Глас народен": Тичането по митинги на СДС
Снимка: Actualno.com

Какво ни свързва ли? Тичането по митингите на СДС. Битката срещу няколко комунистически правителства. Така зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски коментира какво е събрало "Глас народен" на Светьло Витков и Реформаторския блок.

Днес, 17 февруари, двете формации официално обявиха обединението си за парламентарния вот на 26 март. Те допълниха, че има повече неща, които ги свързват, отколкото ги разделят и се надяват да мобилизират дясното пространство.

Зеленогорски допълни, че е щастлив от обединението. "Ние сме единствените, които показват как да се обединяваме, а не да се цепим", допълни той. По думите му коалицията ще се бори за много силна програма за културата. "Някой се опитва да обърне кораба на България, ние няма да го позволим", категоричен беше Зеленогорски. 

Очаква се към новото обединение да се присъединят и други формации. Двете партии обясниха още, че смисълът на десницата е запазвайки индивидуалността си, да търсят общото.

„Настъпва момент, в който решаваш дали да се биеш сам или в коалиция. Когато плюеш всички никой не иска да си играе с тебе на катерушките”, обясни Светослав Витков.

"Първата година плюехме всички, но като разбрахме, че това не решава проблема - започнахме да търсим диалог. На третата влезнахме в диалог. Има хора, с които може да си говориш, както и такива, с които не можеш. Няма да даваме големи обещания. Това не означава да си сваляш гащите", допълни лидерът на "Глас народен".

Официално: Реформаторите и "Глас народен" заедно на вота

Реформаторският блок ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с "Глас народен" на Светльо Витков. Това стана ясно от с...

"В дясното пространство, в РБ виждаме общи цели. Въпреки че няма да даваме големи обещания, едно е сигурно: няма да подрепим решение, което застрашава границата, такова, което увеличава външния дълг и данъните", допълни Витков.

Най-вероятно Витков ще води листата на реформаторите в 25-ти МИР, където ще се изправи срещу Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

"В живота, както и в политиката трябва да се обединяваш с онези, с които имаш общи цели. Направихме селекция и сме сигурни, че в следващото Народно събрание ще има много повече играчи, отколкото популисти. Сигурен съм, че ще имаме един добър резултат на изборите", заяви от своя страна председателя на СДС Божидар Лукарски.

Жаклин Толева пък коментира, че лидерът на "Глас народен" е лидер на младежката субкултура, което би трябвало да привлече младите към Реформаторския блок. "Трябва заедно да покажем на младите хора, защо трябва да останат да живеят в границите на България", заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com