Константинов: Президентските избори ще бъдат на 23 октомври 2016

71370
Константинов: Президентските избори ще бъдат на 23 октомври 2016
Снимка: БГНЕС

Президентските избори ще бъдат на 23 октомври 2016 г. Това прогнозира проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на водещата ИТ компания „Информационно обслужване“ пред "Фокус".

Що се отнася до другата му прогноза – местните избори да се проведат на 25-и октомври тази година, проф. Константинов аргументира с политическата логика, че не трябва да се застъпват мандатите на старото и новото ръководство на общинските съвети, но не трябва и да са много отдалечени. Относно предложението на ДПС за вот на недовери проф. Константинов бе категоричен, че той няма да бъде гласуван.

Захариева: Търси се противопоставяне между Борисов и Плевнелиев

Рано е да се говори за изборите за президент. Бойко Борисов отскоро е премиер, а вече го питат дали ще се кандидатира за държавен глава...

„Конфигурацията е парламента е първата причина. Втората причина е, че абсолютно никой не иска предсрочни избори. Убеден съм, че дори и ДПС не искат. Излязоха и последните изследвания от различни агенции, които при цялата условност на тези неща, показват, че ГЕРБ плюс Реформаторския блок, ще имат 120 депутати. Тоест това само ще укрепи мнозинството“, допълни експертът.

Според Константинов, на местните избори ГЕРБ ще спечелят в големите общини. По думите му, ДПС ще запази своите позиции, но големият проблем е БСП, тъй като електоратът на левицата е разделен между тях, АБВ и създаващата се българска "Сириза".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика