Корнелия Нинова: Решенията в БСП се взимат по правила

2310
Корнелия Нинова: Решенията в БСП се взимат по правила
Снимка: БГНЕС

Решенията след разговорите за кандидата ни за президент се внасят в НС на БСП, и с гласуване от всички се определя кой ще бъде нашият претендент. Решенията в БСП се взимат по правила.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред Дарик Радио. По думите й всички трябва да разберат, че има ред в партията, който ще бъде извървян от началото до края.

„Ще се съобразяваме с това, което хората кажат и ще вървим напред", категорична бе тя и допълни, че никой не трябва да подценява членовете в Националния съвет на БСП.

Нинова обясни, че е въведено и вътрешнопартийното допитване, което е новост в БСП.

„Знам, че не е лесно да се въведе този нов стил на вземане на решения в партията и да се превърне в нов стил на водене на политика", коментира тя.

Лидерът на социалистите каза какви са стъпките, по които левицата върви.

Нинова се върна към себе си с неадекватността на БСП

Дайте ми възможност да стана министър-председател. И затова не се кандидатирам за президент. Ще победя на парламентарни избори. Това к...

„Направихме вътрешнопартийно допитване и членовете ни решиха, че трябва да се положат усилия да се обедини лявото и да се направи широка коалиция срещу ГЕРБ и дясното. Започнахме разговори и стигнахме до принципни съгласия с другите партии и граждански организации, че трябва да се обединяваме", обясни Нинова.

Като втора стъпка тя посочи номинациите за президентските избори и че те трябва да бъдат издигнати от структурите на БСП.

„Кандидатурите вече са издигнати", обясни тя и продължи с третата стъпка: „С тези имена, които остават след самоотводите, отиваме на разговори с другите евентуални партньори в ляво".

Нинова обясни още, че е имало различни позиции и емоции по повод кандидат-президентската двойка.

„Редно е сега всички да се успокоят и да пристъпим към работа. В такива случаи трябва да заложим на правила и последователност при изпълнението им и възлагане на вземането на решения от органите на партията, а не на лични пристрастия", категорична бе тя.

Нинова обяви номинацията на ген. Румен Радев за кандидат-президент (ВИДЕО)

Първата стъпка е отиването на балотаж, а втората е победа на изборите. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова вижда участието на партията...

Председателят на БСП заяви още, че в левицата не е обсъждано как да бъде отстранен един или друг кандидат за президентската надпревара.

„Обсъждахме имената, останали на финала, за да се явят на гласуване в Националния съвет и няма как Изпълнителното бюро да вземе това решение", подчерта Нинова и допълни, че всеки от колегите й има право на мнение и може да го изрази.

Лидерът на социалистите бе категорична, че няма да коментира противоречия в мненията, защото това прави партията по-слаба. „Мястото на тези разговори е в органите на партията", подчерта тя.

На въпрос как ще обясни, че кандидатурата на ген. Радев е нейна, а не на Георги Първанов, Нинова категорично заяви, че това е една от много манипулации, които тя е чула. Тя обясни, че очаква да има забавяне с освобождаването на ген. Радев, но ако това се случи, ще бъде грешка от страна на опонентите на БСП, пише Standartnews.com. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

АКФ: В АПИ е назначен бивш директор на общинско дружество със съмнения за злоупотреби

Комисията "Нотариуса" в парламента приключи без финален доклад

Сергей Станишев се завръща в родната политика

Ветото на президента срещу Закона за инвестиците мина на комисия

Законът за хазарта мина през комисия: Ограничиха рекламата на хазарта и забраниха на бедните да залагат

Лена Бориславова: Ще се откажа от имунитет, за да бъда разследвана по казуса "Корал"

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com