Костадин Костадинов: В парламента самозвани "протестиращи" присвояват историята на други

12994
Костадин Костадинов: В парламента самозвани "протестиращи" присвояват историята на други
Снимка: Actualno.com

"Това е Иван Георгиев, член на Възраждане в Добрич. Миналата година на 2 септември беше отвлечен от полицаите на протеста, напръскан с лютив спрей, за да не може да вижда и след това зверски пребит. Отвличането му го има снимано, но побоят не, защото беше пребит зад полицейския кордон.

При побоя долната челюст, скулата и носът на Иван са счупени от полицейските садисти - натъртвам това, защото той е бил пребит от поне няколко човека, докато е лежал в безпомощно състояние на земята, без дори да може да вижда биячите си. Същият ден по искане на прокуратурата беше задържан за 72 часа, като му беше повдигнато и обвинение за... нападение над полицай", пише лидерът на Възраждане Костадин Костадинов във Фейсбук.

Адвокати с призив за безкомпромисно разследване по случая с битите протестиращи

„Тези кадри категорично показват, че полицаите нанасят побой върху младежи. По Наказателния кодекс това представлява престъпление...

"В същия този ден бяха арестувани още 6 членове и 5 симпатизанти на Възраждане. Аз самият към края на деня бях полузаконно отвлечен и задържан за една вечер в Централния софийски затвор - за да ми покажат какво ме чака...

Пиша всичко това, защото година по-късно излязоха нови, ужасяващи кадри с побои над задържани протестиращи вечерта на същия 2 септември. Гледам коментарите на самонареклите се "партии на протеста" и се опитвам да си спомня кой от тях присъстваше в този ден на площада.

Там беше Хаджигенчович, но зад полицейския кордон, където пребиваха хората. Там беше и Мая, но за да се снима с антуража си и след това изчезна някъде. Там имаше всякакви хора, но единствената организирана сила беше Възраждане. Точно поради тази причина основният полицейско-мутренски удар дойде върху нас.

Бит зад колоните на Министерския съвет се надява, че новите партии ще се разберат след кадрите на полицейско насилие

Напълно логично – през годините горят едни бушони и употребяват хората по най-долния начин. Това заяви един от битите под колонит...

Само че нито тогава, нито сега, това беше отразено. Никой не потърси Иван за коментар или репортаж - той е от Възраждане. Никой не потърси и мен - и аз съм от Възраждане. Само Миролюба Бенатова поиска интервю, но в затвора ми бяха взели телефона и то пропадна.

1 година по-късно нищо ново. Иван още е обвиняем, въпреки че се освидетелства със средна телесна повреда и в продължение на месец се храни със сламка, без да може да продума и дума заради счупената челюст. Все още нямаме запис точно от неговия побой. Все още никой не го е потърсил за интервю.

А в парламента самозвани "протестиращи" присвояват историята на други. Нищо ново. Но пък от друга страна, май не остана човек в държавата, който да не е дълбоко погнусен от действията на тези партии в Народното събрание. Те на практика доказаха, че няма никаква разлика между тях, ГЕРБ и ДПС например.

Абсолютно едно и също нещо представляват. Така че нека отидем на нови избори. Нека! И нека тогава видим какво ще предпочетат разочарованите и излъгани за пореден път българи - истината на Възраждане или ментетата в парламента.

В. "Сега": Прокуратурата тотално е пренебрегнала записите с полицейско насилие

Прокуратурата е била запозната със записите от камерите на Министерския съвет, които ясно показват брутални кадри от полицейско насилие...

п.п. споделете тази снимка навсякъде, за да се види лицето на истината!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

"Полезни идиоти", "Няма да ви взривят вас, има по-лесни начини": Гешев обижда депутатите

Главчев на среща със службите, обсъждат изборите и Близкия изток

Рокадите в министерствата продължават, Йоловски и бивш министър на Радев се връщат (СНИМКИ)

Гешев за пудела и пачките: Най-високо в мафията стоят политиците (ВИДЕО)

МВнР кани международни наблюдатели за изборите на 9 юни

Доц. Искрен Иванов за рокадата в правителството: И друг път сме виждали министри-еднодневки

Не служебен, а партиен кабинет: Йотова настоя Главчев да докаже дали е независим (СНИМКИ)

Кирил Петков: Управлява ни перманентна власт, за която не сме гласували (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика