Костадин Паскалев: В БСП има тежки критики към Станишев

33334
Костадин Паскалев: В БСП има тежки критики към Станишев
Снимка: БГНЕС

Решенията, които Националният съвет на БСП взе на пленума си тази седмица са в съвсем различни направления от заявеното от лидера на партията Сергей Станишев в началото на заседанието. Това Костадин Паскалев, член на НС на БСП, предаде Фокус.

„Бяха направени три основни предложения от лидера на БСП Сергей Станишев - за избори в края на юли месец, оценка за управлението на правителството на Пламен Орешарски, която беше по-скоро негативна, и гласуване доверие на председателя на партията, което Станишев поиска от Националния съвет.

БСП - "за" задължително, "против" електронно гласуване, ДПС - обратното

Има серия разногласия при различните партии по отношение на въпросите за референдума по изборните въпроси. Това каза Георги Близнашки, ...

Решенията, които Националният съвет обаче взе, са различни.

За датата на изборите съвсем естествено и нормално е да се спази адекватната правова процедура, консултации с политическите партии, респективно с президента. Вторият въпрос от гледна точка на оценка на правителството, Националният съвет отказа да приеме тази негативна оценка за работата на правителството. По третия въпрос не се стигна до гласуване на доверие на председателя на БСП, напротив - стигна се до вземане на решение в двуседмичен срок да се направят промени в Изпълнителното бюро на НС на БСП“, поясни Паскалев.

Според него самото провеждане на Националния съвет на БСП е било порочно организирано от гледна точка на публичното отразяване с излъчване на встъпителното слово на Сергей Станишев, след което нищо от дебатите не е станало публично известно на гражданите. "Дебатите бяха доста разгорещени и имаше изключително критични изказвания в рамките на проведената дискусия, което практически означава, че поведението на Станишев в рамките на последните две седмици беше тежко критикувано от съпартийците му", заяви Паскалев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика