Костадинов ще иска затваряне на границите за граждани от "свръхваксинирани концлагери"

44512
Костадинов ще иска затваряне на границите за граждани от "свръхваксинирани концлагери"
Снимка: БГНЕС

"Днес Възраждане ще поиска от правителството да затвори границите на България за гражданите на ковид-гетата Франция, Нидерландия, Великобритания и други подобни свръхваксинирани концлагери. Изключение ще се прави само за български граждани, които желаят да се евакуират от тези заразни гета и да се приберат на сигурно място в Родината". Това написа в своя публикация във Фейсбук лидерът на "Възраждане" и депутат в 47-то Народно събрание Костадин Костадинов.

"Само че статистиката в момента показва съвсем различно нещо - при нас случаите намаляват всеки ден, докато в Западна Европа, където повече от 80% са ваксинирани, грипът отново избухва" - с това основание Костадинов аргументира думите си за "ковид гетата".

Официалната статистика на Единния информационен портал наистина показва нещо съвсем различно в последно време. На седмична база процентът на положителните тестове вече тръгна нагоре, макар и засега с малко. При всяка една от досегашните вълни обаче ръстът в началото беше малък и когато вече достатъчно хора бяха заразени, почвахме да чупим рекорди, защото по-големия брой заразени съумяваше да зарази още повече хора.

Освен това - отчетът за 19.12.21 показва 2,91% положителни тестове (456 от 15 637), докато отчетът за 26.12.21 показва двойно увеличение - 5,42% (838 от 15 453 теста). Заради празниците статистиката със сигурност е изкривена - тестовете са по-малко, отколкото в официално работни дни и какво точно става ще се види със сигурност в началото на 2022 година. Показателно обаче е, че вече повече хора влизат в болница на дневна база, отколкото биват изписвани - актуалните данни от последния към 29.12.21 отчет ТУК! Съвсем отделен въпрос е и, че когато се касае до Европа, досега всеки нов вариант на коронавируса тръгваше от Великобритания и докато стигне до България минаваше известно време. Великобритания е един от най-големите транспортни хъбове в света и там се преплитат много транспортни връзки, което вдига неимоверно риска при разнасяне на каквато и да е зараза. За разлика от Великобритания, България далеч не е толкова голям транспортен хъб.

Костадин Костадинов заплаши парламента с революция, ако не падне зеления сертификат

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани, че ако до първата работна седмица от новата година не падне изискването за зелен...

 

В публикация от вчера, 28 декември, Костадинов казва и друго: "(...) 12 януари ми се струва добра дата за началото на нашето възмездие над престъпниците". Той го пише с оглед на цитирана статистика колко от тестваните в училище ученици са с положителни тестове за коронавирус. Костадинов не уточнява кой е предоставил данните, вероятно те са от МОН.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика