Костов: Властта да поиска нов вот на доверие чрез избори

16858
Костов: Властта да поиска нов вот на доверие чрез избори
Снимка: БГНЕС

Популизмът е отказ от реформа. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Иван Костов, бивш премиер на Република България. Той посъветва управляващите да поискат нов вот на доверие за управление на страната чрез избори.

„Да следваш тежненията на хората и да не правиш нищо, да тръгнеш срещу течението, защото те е страх от гнева и от симпатиите на хората и от техните антипатии. Но ситуацията в България е много тежка поради демографската криза. Тази демографска криза генерира основни рискове за България и те се виждат в момента. Тази демографска криза фактически по линията на производството прави невъзможно реализиране на европейската стратегия „Европа 2020” за т.нар. на български интензивен икономически растеж, който е разширяване на границите на производството с помощта на изключително висока компетентност и експертиза от страна на човешкия капитал вътре в това производство. А този капитал изтича и то по един много тежък начин.

Костов и Нейнски подминавали либийските сестри

"Надежда Нейнски ни видя с една журналистка пред хотел в София, обърна се и мина на другия тротоар", сподели пред Нова телевизия Кристи...

Второ, по линията на потреблението – застаряващо население. Тези хора са с ограничено потребление. Точно това би трябвало да бъде основна тема на всичко, за което ние говорим и аз се опитвам много пъти това да го повдигам. Тази тема има решение. То върви през факторите, които задълбочават кризата на човешкия фактор в българската икономика. А те са да се намалят много силно загубите на временна и постоянна трудоспособност с помощта на здравеопазването.

Здравеопазването трябва да има една основна задача – тя трябва да бъде бързо връщане на трудоспособните обратно на работа, бързо лечение, да се пребори с преждевременната смъртност, която в България е много висока.

От друга страна, образованието. Българското образование трябва да готви специалисти, които са нужни за пазара на труда.

Аз бих се обърнал към премиера и към управляващите с един такъв съвет – европейските избори нищо няма да променят по отношение на това, за което ние сега говорим. Което трябва да им даде основание да поискат нов вот на доверие за управлението на страната чрез избори. Говорим за обстоятелството, че това правителство с тази подкрепа, то е фактически в патова ситуация. Изпълнителната власт не може да направи тези реформи, страхува се, защото няма подкрепа”, каза още Иван Костов.

Партньорство с Борисов и Цветанов ще навреди на всеки, предупреди Костов

ГЕРБ е основният виновник за сегашното състояние на страната, отсече Командира   Невъзможно е партньорство на Реформаторския бл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика