КРИБ иска от Борисов стабилност срещу реформи

2998
КРИБ иска от Борисов стабилност срещу реформи
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов и министри от кабинета ще се срещнат с представители на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Разговорът между Бойко Борисов и представителите на КРИБ начело с Кирил Домусчиев ще се състои днес (16 февруари) в Министерския съвет, предаде БГНЕС.

S&P остави рейтинга ни със стабилна перспектива

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor's потвърди дългосрочния и краткосрочен кредитен рейтинг на България в чуждестранна и ме...

Миналата седмица чрез своя декларация Конфедерацията на работодателите и индустриалците поиска незабавна среща в премиера и спешни мерки гарантиращи стабилност и растеж.

В декларацията от КРИБ заявиха, че следят с особено безпокойство нарастващото международно напрежение, което очертава тенденция на преразглеждане на световни и европейски ценности и достижения. „Формално тази тенденция е причинно-следствено свързана с бежанската криза и миграционния поток, но причините са много по-дълбоки, а последствията от тях за нашата страна могат да бъдат непредсказуеми и особено трудни за контрол. В тази връзка всякакви опити външната криза да се използва за решаването на домашни партийни и личностни конфликти изглеждат късогледи и по балкански тесногръди и нелепи. В тази ситуация КРИБ като представител на българските икономически оператори открито заявява, че сега повече от всякога България се нуждае от стабилност и предсказуемост. Правителството гарантира тази стабилност и предсказуемост и това трябва да продължи до края на мандата му. България започна плавно да излиза от финансовата и икономическа криза, но икономиката още е далече от нужния ни растеж. За устойчивия растеж е необходимо продължаването на реформите и ние твърдо настояваме правителството да не се отклонява от този курс. Накратко – стабилност срещу реформи”, заявиха от конфедерацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика