КСНС през февруари заради европейските проекти

14746
КСНС през февруари заради европейските проекти
Снимка: БГНЕС

През февруари ще се проведе заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) по темата за финансирането на проекти от ЕС. Това каза президентът Росен Плевнелиев, при отчитане на втората година от встъпването си в длъжност, предаде „Фокус”.

„За да осигуря консенсус по дългосрочните приоритети на страната, и техния синхорн с европейските, през февруари ще свикам КСНС по темата „Финансиране на стратегическите приоритети на Република България чрез механизмите на Европейския съюз и Договора за партньорство с Европейската комисия за период 2014 – 2020”, каза Росен Плевнелиев.

Президентът работи срещу балансирането на енергийната система, смята Стойнев

Сегашното управление прави всичко възможно да балансира енергийната система. Президентът работи срещу това. Такъв коментар направи пр...

През изминалата година бе направен опит да се наложат няколко мита, които изцяло обслужват задкулисието и политическия инженеринг в страната.

„Първият мит: България няма идеал, цел и посока – не е вярно. Българските патриоти отдавна зададоха и посоката, и целта „за чиста и свята република” и да бъдем развни с другите европейски народи.

Втори мит: Нямаме дългосрочна визия и план – не е вярно. Минстерски съвет прие през месец декември 2012 г. Национална програма за развитие на „България 2020”, като президентът изигра решаваща рола през първата година от мандата си, чрез множеството организирани съвети, дискусии и дебати за приемането на тази програма, по един националноотговорен и легитимен начин”, каза Плевнелиев.

В същото време вицепрезидентът Маргарита Попова заяви, че трябва да бъде поставен консултативен съвет по темата за използването на СРС.

КС: Искането на Плевнелиев за решението за отмяна избора на Пеевски е недопустимо

Недопустимо е искането на президента до Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционно решението на парламента от 19 юни 20...

„Въпросът с използването на СРС е с тежки последици. Те рушат из основи доверието между институции и между отделните личности. Ако има разрушен правов ред, не знам за какво консолидиране можем да говорим. Президентската институция трябва да работи специално и да бъде посветен консултативен съвет по този въпрос. Няма да бъде излишно. Нека политическите лидери дойдат и поговорят по темата СРС”, заяви Попова.

„Темата за гражданството беше поставена на европейско ниво. Назряло е време и България има нужда от нова концепция за българско гражданство. Трябва да седнем заедно. Имаме единно становище с министъра по правосъдието, че трябва да поставим началото на този въпрос, който касае националната сигурност”, посочи вицепрезидентът.

„Нашата страна е външна граница на ЕС. Предстои изпълнение на нашето желание да се присъединим към Шенгенското пространство, затова темата е от изключителна важност”, обясни вицепрезидентът Маргарита Попова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика