Кунева: Големи групи в обществото ни са в риск от социално изключване

3920
Кунева: Големи групи в обществото ни са в риск от социално изключване
Снимка: БГНЕС

Усилията трябва да са в посока на интерграцията. Трябва да се овладеят рисковете от социално изключване на големи групи в обществото ни – бежанци, хора, получаващи убежище тук, роми, граждани с ниска квалификация и на ръба на социалната перспектива. Тези групи са застрашени от изолация и бедност, следователно и от радикализиране. ДБГ като политически субект трябва да настоява за задълбочаване на интеграцията, защото това пряко касае сигурността и свободата ни. Това каза на конференцията „Местна власт 2015 – 2019. Предизвикателства и възможности“, която се провежда този уикенд във Варна, Меглена Кунева, вицепремиер по европейските политики и лидер на Движението, съобщиха от партийния пресцентър.

Във всяка българска община и населено място сигурността, по-добрите доходи и справедливостта са далеч от това, което хората разчитат да видят, и вашата задача е да промените това, обърна се към новоизбраните кметове и съветници Кунева. Според думите ѝ трябват своевременни действия от страна на общинските съвети, които да приемат решения за въвеждане на мерки за сигурност и да осъществяват контрола върху изпълнението им. Като други възможности вицепремиерът посочи излъчването на заместник-кметове по сигурността, координация между областните управители, кметовете и органите на изпълнителната и местната власт, въвеждането на видеонаблюдение в населените места, общинска полиция, план за превенция на сигурността в обекти с голяма концентрация на хора и преди всичко много работа с гражданите.

Кунева също надигна глас: Който не отговаря на изискванията за бежанец, да си ходи

Европа е твърде бавна. Твърде често правим съвети, на които постигаме съгласие, че са нужни мерки, но не и съгласие по самите мерки. Ка...

Кунева подчерта, че местните избори са били успешни за кандидатите на Блока, които се обръщат към всички, не само към твърдите ядра - не тяснопартийни, а граждански ориентирани хора. Тези избори доказаха, че нашият модел "Единен блок, отворен блок, почтен блок" е ефективен и донесе резултат, категорична бе тя.

На конференцията се обобщиха и резултатите от местните избори за ДБГ. Партията има 9 кмета на общини, 27 на малки населени места и 114 общински съветници от общо 240 за Реформаторския блок.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика