Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Късаш договора без неустойки, ако вдигнат цените: ПП-ДБ с идея срещу мобилните оператори (ВИДЕО)

21 февруари 2024, 11:46 часа • 9287 прочитания

ПП-ДБ внасят законопроект, с който да защитят гражданите и фирмите при индексация и повишаване на цените от страна на мобилните оператори. Това обяви депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров пред медиите в парламента. 

Какво е предложението?

Става въпрос за промени в Закона за електронните съобщения. "Ако едностранно цената бъде увеличена поради индексация или поради друга причина, това е основание без неустойки да се откажеш от договора. Единствено остава въпросът, ако е взето устройство, за него се дължи цената, която човек сам се е съгласил да плати", обясни Димитров. ОЩЕ: Телекомите поканиха КЗП на преговори за увеличението на цените

Очакват единодушна подкрепа

"Очакваме целия парламент единодушно да подкрепи. Ако някой прецени да гласува по друг начин, ще бъде много много интересно за нас", каза Димитров. 

"Това е нещо, което се дискутира от години, никога не е правено. Хората казват, че няма държава и никой не им защитава интересите", каза Димитров. 

Това е само първа стъпка

От ПП-ДБ обявиха, че това е само първа стъпка. "В следващите седмици ще имаме нови предложения. Нещата ще си дойдат на местата, когато регулаторите започнат да работят, както трябва. Ако имахме работеща КЗК, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи", добави Ивайло Мирчев. ОЩЕ: A1 вдига цените с 9,5%, ще ги намаля при дефлация

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес