Лидерът на МИР Симеон Славчев с молба към Тръмп да подкрепи протестите в България

5217
Лидерът на МИР Симеон Славчев с молба към Тръмп да подкрепи протестите в България
Снимка: ПП МИР

Председателят на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев публикува петиция на сайта на Белия дом с молба президента на САЩ Доналд Тръмп да подкрепи справедливите протести в България с искания за оставката на правителството на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори чрез машинно гласуване.

В петицията лидерът на партия МИР Симеон Славчев се обръща с молба към президента Тръмп да оцени несъразмерната намеса във вътрешните работи на Република България от страна на Атлантическия съвет на САЩ и „Отворено общество“ на Сорос, които се ползват от „чадъра“ на посолството на САЩ в България.

Партия МИР се разграничи от опита на Отровното трио за разделение в българското общество и разкол в БПЦ

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) се противопостави и разграничи от опита на Отровното трио да раздели българските граждани,...

„Молбата си до президента Тръмп мотивирам на първо място с факта, че Република България заема 111-то място в света по свобода на словото (2020 World Press Freedom Index) и 97-мо място в рейтинг на ООН за нивото на щастие (World Happiness Report), въпреки сравнително високия (0,801 Education Index) коефициент на образованост на българските граждани“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

„Обърнах се към президента Тръмп, защото смятам, че е абсолютно недопустимо висши американски държавни чиновници под ръководството на зам.-държавния секретар на САЩ Дейвид Хейл (David Hale) месеци наред настойчиво да се месят във вътрешните работи на България, като огласяват публично императивни разпореждания, които грубо нарушават държавния суверенитет на родината ни“, допълни Славчев.

Лидерът на ПП МИР подчерта, че министър-председателят на България Бойко Борисов и главният прокурор на страната Иван Гешев умело прикривайки се зад изпълнението на тези американски заповеди провеждат некомпетентна и нехуманна вътрешна политика, която генерира корупция, погазване на законите, манипулиране на фалшифициране на изборите в България и възпроизвеждане на политическото статукво в страната.

„Г-н президент, обръщам се към Вас с молба да дадете личната си оценка за справедливите искания на българските граждани, които вече повече от 65 дни протестират по улиците на цялата страна срещу недемократичната, некомпетентната и антихуманната политика на българското правителство и прокуратурата. Моля да вземете отношение по несъразмерната намеса във вътрешните работи на Република България от страна на Атлантическия съвет на САЩ и „Отворено общество“ на Сорос, които се ползват от „чадъра“ на посолството на САЩ в България. Обръщам се към Вас, г-н президент, за подкрепа от името на моите съграждани и като ръководител на държава, която в своята Декларация за независимостта от 1776-та година е записано: „… всички хора са създадени равни, а техния създател ги е дарил с някой неотменими права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие … . Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за поставената цел, Народът има правота да я видоизмени и да учреди ново управление“. С това обръщение и с тези думи завършва своята петиция на сайта на Белия дом Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР се обърна както към всички българи граждани, живеещи в България, така и към всички българи извън родината да подкрепят петицията на сайта на Белия дом, с което ще покажат освен своята съпричастност, солидарност и подкрепа към националните антиправителствени протестите, но и защото така лично ще допринесат за промяната в България.

Партия МИР към зам.-председателя на ЕП Барли: Помогнете на европейска България да се справи с олигархично-мафиотски модел на управление

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изпрати писмо до г-жа Катарина Барли – заместник-председател на ЕП ...

„Ние младите българи, обединени от идеята за изправяне на Отечеството от незавидното положение, в което се оказа по вина на политическата класа на страната през последните 30 години, се обръщаме към всички българи в страната и най-вече към българската общност в Чикаго, която се прояви като стожер на българщината на американския континент, с огромна молба масово да се включите и да подпишете петицията на сайта на Белия дом:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-people-ask-us-president-support-protests-people-bulgaria-against-bulgarian-government 

Така се обърна лидерът на партия МИР Симеон Славчев към всички българи в страната и чужбина, като подчерта, че са необходими да се съберат само 100 хиляди подписа в срок до 14-ти октомври, за да бъде разгледана петицията и да се обърне внимание на всичко случващо се в България. Славчев помоли всеки българин да отдели 2 минути, за да подпише петицията, която според него ще даде възможност освен за силен международен отзвук за случващото се в страната, но ще донесе началото на промяната в България.

„Виждаме, че само с вътрешен натиск и протести трудно ще успеем да свалим правителството на Бойко Борисов, което се е вкопчило във властта на всяка цена и като за последно. Успоредно с ежедневните национални протести ни е необходим и силен международен отзвук за случващото се в

България и съм убеден, че всички българи както в страната, така и извън пределите на родината ще се обединим около националната кауза за оставката на правителството на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори чрез машинно гласуване“, подчерта Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика