Лидерът на "Възраждане" предупреди, че ще раздадат правосъдие заради криминален случай (ВИДЕО)

16882
Лидерът на "Възраждане" предупреди, че ще раздадат правосъдие заради криминален случай (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Ние от "Възраждане" ще се погрижим да вземем правосъдието в свои собствени ръце". Това обяви в специално видео лидерът на партията Костадин Костадинов, визирайки готвен днес (7 октомври) протест от 16:00 часа пред сградата на общината в Костинброд.

Причината за силните думи е инцидент, който изглежда като чисто криминален, но в който Костадинов и съмишлениците му от "Възраждане" виждат политически отенък. Става въпрос за нападение с лопата срещу Людмил Зарев от село Петърч заради скандал на детска площадка. Скандалът избухва, след като съпругата на Людмил – Кристина, прави забележка на няколко роми, вкарали куче на детската площадка, а то опитало да ухапе сина на Людмил.

Пред Нова телевизия Кристина разказа, че случката е от миналия месец, а два дни след скандала на детската площадка имало опит да бъдат прегазени от мъж от ромски произход. В края на септември пък Людмил е нападнат от двама братя-роми – Васил Борисов и Борис Томов, на бензиностанция до Петърч. Мъжът е бил заплашен с пушка и ударен с лопата пред очите полицаи, твърди самият той. А братята казват, че не е вярно – че Людмил опитал да прескочи в двора на дома на Томов, като Томов ударил с лопата по оградата да го уплаши. "Те се опитаха да влязат вътре, да нахлуят, хвърляха камъни. Никой не го е удрял с лопата. Брат ми го удари с вилата в главата", каза пък Васил Борисов.

Костадин Костадинов: Няма да хвърля камък срещу моя народ

Лидерът на Движение "Възраждане" направи първото си обръщение към своите съмишленици след края на Евроизбори 2019. Той отчете като успе...

Людмил Зарев е син на кандидата за кмет на Костинброд от "Възраждане" Иван Зарев. Иван е категоричен, че в случая полицията не си е свършила работата и затова ще има протест пред общината. Ако няма реакция, следващият протест ще е в ромската махала, каза той.

"Когато правото се превърне в анархия, наше задължение е да си защитим сами правата и да възстановим справедливостта", подкрепи го Костадинов. Той е сигурен, че полицията пренебрегва случая, защото с помощта на ромски гласове ГЕРБ си осигурява победа на местните избори в района – конкретно в Петърч.

"Циганите са башибозукът на ГЕРБ. Ако някъде в страната стане нещо подобно, не се страхувайте да потърсите правата си – първо от органите на реда, разбира се. Ако обаче те не ви защитят, защитете се вие сами. Ще повторя – циганите са башибозукът на ГЕРБ и този башибозук трябва да бъде унищожен", обобщи лидерът на "Възраждане". Иван Зарев пък подчерта, че в Петърч имало незаконни къщи, но кметът нищо не правел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, но не му вярва

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика