Магдалена Ташева оглави комисията срещу Плевнелиев

13825
Магдалена Ташева оглави комисията срещу Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Парламентарната група на „Атака” Магдалена Ташева ще е председател на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на фирмите лицензианти на ДКЕВР за разпределение и снабдяване с електроенергия, а също и дружества концесионери за добив на природни богатства, довела до ощетяване на българските граждани и българската държава, както и нерегламентираните им контакти с представители на държавата и свързани с политически партии лица, предаде „Фокус”.

Освен Магдалена Ташева, другите членове от „Атака” ще са Любомир Владимиров и Николай Александров. От ПГ на Коалиция за България за членове бяха избрани Явор Куюмджиев, Красимир Янков и Филип Попов. Членове на комисията от ПГ на ДПС ще са Мустафа Карадайъ, Дурхан Мустафа и Петя Раева. Членове на комисията от ПГ на ГЕРБ ще са Данаил Кирилов, Делян Добрев и Александър Ненков. Заместник-председатели на временната анкетна комисия ще са депутатът от ПГ на Коалиция за България Явор Куюмджиев и депутатът от ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ. Беше отхвърлено предложението Данаил Кирилов от ПГ на ГЕРБ да бъде председател на комисията.

"Атака" успя да уреди разследване на "нерегламентираните срещи" на президента с ЕРП-тата*

Предложението на "Атака" за създаване на поредна Временна анкетна комисия разбуни духовете в парламента. Този път комисията трябва да р...

По-рано депутатите се скараха за състава и ръководството на комисията и за начина на водене на дебата в пленарна зала. Депутатът от ПГ на ГЕРБ Снежана Дукова заяви: „Какво правите вие в момента? Не се дръжте като фелдфебел в празна зала. Не давайте основание за срам и позор, който днес и вчера предизвиквате в залата. Удобно се разсейвате, удобно гледате вдясно, удачно гледате в центъра, умилквате се на „Атака”. Не гледате вдясно, защото ви е неудобно да чуете колегите вдясно. Г-жо Манолова, вие се държите срамно в това Народно събрание. Позорно свалихте доверието в това Народно събрание. Вие правите комисии, като че ли ще управлявате за вечни времена. Слизайте от трибуната и напуснете Народното събрание”. След нейното изказване се чуваха викове „Оставка”.

Заместник-председателят на парламента Мая Манолова отвърна: „Срамувам се от това, което се лее от парламентарната трибуна”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика