Манолова: Очаквам утре да се насрочи дата за избори

16023
Манолова: Очаквам утре да се насрочи дата за избори
Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на парламента Мая Манолова очаква на утрешното заседание на Консултативния съвет при президента да бъде насрочена дата за предсрочните избори.

Янков от ДПС: Предварителното договаряне на коалиции е несериозно

Всяко предварително определяне на договорености, стратегически партньори и коалиционни формати е несериозно политическо поведение. На ...

"Надявам се ГЕРБ да успокоят тона за утре. Подаваме оставка без митинги и протести. Не сме се вкопчили във властта на всяка цена. Живеем в обща държава и трябва да има приемственост. Приоритетите са бюджета за следващата година, финализиране на споразумението с ЕС и важните инфраструктурни проекти, в областта на енергетиката и други области от икономиката", каза Манолова на пресконференция в Кюстендил.

Тя допълни, че след като изборите през юли вече са невъзможни, не е редно да се правят избори през август и началото на септември, когато хората отдавна са планирали почивките си за този период от време.

"Първо е необходим политически консенсус, всеки да заяви, че ще се откаже от мандата си за съставяне на правителство в това Народно събрание, а след това да се спазят законовите процедури за провеждане на нови парламентарни избори", коментира Манолова.

Тя поясни, че приоритетите на БСП за предстоящите избори щели да бъдат по-голяма намеса на държавата в икономиката като инвеститор, собственик и регулатор; мерки за увеличаване на заетостта и намаляване на младежката безработица; условия за по- гъвкаво пенсиониране; семейно подоходно облагане.

Завърши вторият тур на президентските избори в Афганистан

Изборните секции на втория тур на изборите за президент на Афганистан вече са затворени. Независимата избирателна комисия обяви края на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика