Марешки и Радев се сблъскаха челно на консултациите за изборите (ВИДЕО)

6088
Марешки и Радев се сблъскаха челно на консултациите за изборите (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За съжаление консултациите са много закъснели. Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по време на среща с президента Румен Радев относно организацията на парламентарните избори.

Марешки директно каза, че според него закъснелите консултации изглеждат като израз на страх да се определи дата за парламентарните избори. Той изрази убеденост, че е трябвало тези консултации да се проведат по-рано, евентуално преди сегашния политически сезон.

Веселин Марешки смята и, че датата на изборите трябва да е 28 март – при спазване на всички необходими мерки.

ДПС пита Радев за дата за вота, той отново не отговори (ВИДЕО)

На консултациите за парламентарните избори на "Дондуков" 2 лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партията  очаква да чуе от ...

Според лидера на "Воля", много хора щели да запомнят мандата на Радев с това, че бетонирал ГЕРБ на власт. Освен това – с призива "мутри, вън" президентът де факто изкарал мутрите на площада, като така притъпил "устрема на стотици протестиращи", "може би" правилно излязли на площадите.

Марешки напомни, че още 2017 година "Воля" казала, че е много лесно да има видеонаблюдение при броенето на гласовете. Какъв точно беше законопроектът, който не успя да мине в сегашния парламент – ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК! Същевременно той определи като "екзотична идея" гласуването по пощата. И предупреди, че днес няма как да се случи и това с видеонаблюдението, и електронното гласуване.

"Странно ми е, че никой не обелва дума за мажоритарни избори – просто се върви след проблемите", добави лидерът на "Воля".

"Некомпетентно и безмислено е да се подпишеш под предложение за Конституция, която не си чел", отвърна Румен Радев. И каза, че сегашните консултации са направени напълно в срок по Конституцията, "даже малко съм ги подранил". "Моите консултации не са закъснели – закъсняхте вие, законодателите", каза още президентът и обвини парламента, че не упражнява контрол върху ЦИК и правителството. "Предлагам ви повече коментари по адрес на президентската институция да не слушаме – заповядайте, имате конструктивни предложения", добави Радев след размяна на реплики.

БСП и Радев обявиха, че не водят война и посочиха как ще се борят за честни избори (ВИДЕО)

БСП и президентът Румен Радев започнаха изборните консултации с обяснение, че не водят война. И си размениха взаимни уверения в доброна...

"Вие сега какво получихте, че да се отменяте от датата (28 март)", зададе въпрос Марешки. "Датата на изборите се определя с указ на президента. Вие досега видяхте ли мой указ", попита Радев. И също така попита защо след като от "Воля" говорели първо за 23 май като дата, сега говорят за 28 март.

Знаете ли какво ще пише в здравния протокол за изборите – например на колко разстояние ще бъдат застъпниците, че вашите застъпници може например да останат извън стаята, зададе друг въпрос Радев. Марешки обаче намери изход – ден преди изборите да има тестове на всички членове на секционните избирателни комисии.

"За съжаление Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков" - един безсмислен, пропаднал мандат", завърши Марешки. "Пожелавам Ви да се кандидатирате за президент на следващите избори", каза Радев в смисъл лидерът на "Воля" да докаже думите си и да спечели подкрепата на избирателите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика