X
 
 

Марешки измисли как да направим изборите честни - с образователен ценз и камери

1376 2
Марешки измисли как да направим изборите честни - с образователен ценз и камери
Снимка: БГНЕС
Пълнолетни граждани, които нямат основно образование и не са си платили данъците и/или задължителни осигурителни вноски, да не могат да гласуват. Това предлагат Веселин Марешки и колегите му от партия "Воля" в свой законопроект за изменение на Изборния кодекс, внесен миналата седмица.

Освен това, Марешки лансира старата си идея за видеонаблюдение на изборите, но този път в модификация - да се наблюдават на живо чрез камери изборните помещения след края на изборния ден, за да се следи какво правят секционните избирателни комисии.

Пак глоби за медии заради изборите, но една голяма телевизия се отърва

Както обикновено на избори, и през днешния ден ЦИК наложи наказания на някои медии за незаконно отразяване на процеса. По-интересното о...

"При преброяването на гласовете всяка една бюлетина се показва от член на комисията на камерата така, че да може да бъде заснет ясно отбелязания глас в бюлетината", гласи точният текст.

В мотивите към законопроекта от "Воля" казват, че след като е задължение да имаш образование и да си плащаш данъците, следва това да се отразява на правото ти да гласуваш. Партията на Марешки вярва, че с предложените мерки ще се ограничи контролирания вот и неинформираното гласуване!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ciklop50 2 ciklop50 преди 2 месеца Профил на трол?
    Дрън, дрън, ярина! Единствено и само за България е наложително да се въведе електронното гласуване! Интересно защо цялото НС сте против това? Всичко друго е преливане от пусто в празно ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    И ТОЯ ХИТРЕЦ РАЗБРА ЧЕ бОКУ Е МОШЕНИК ОТ КЛАСА!