Марешки се готви да обжалва заради "нарочно направени невалидни бюлетини"

5143
Марешки се готви да обжалва заради "нарочно направени невалидни бюлетини"
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Започваме да готвим обжалване на вота по места, защото има данни, че 20-30 000 гласа са направени нарочно невалидни. Това стана ясно от думите на лидерът на "Воля" Веселин Марешки по време на пресконференция с журналисти. По информация на Actualno.com тези сигнали са още "сурови" и тепърва ще бъде правена проверка и анализ, за да бъде подадена коректна жалба срещу изборни резултати по места.

На въпрос на Actualno.com ще подкрепи ли "Воля" резултатите от референдума на Слави Трифонов в парламента, Веселин Марешки заяви, че ще проведе наново своя референдум. Той каза, че законът трябва да се спазва и в парламента по отношение на референдума на Слави, "Воля" ще се води от закона такъв, какъвто е.

Марешки иска първо да се договори с "Обединени патриоти", преди да преговаря с ГЕРБ

За нас не е на всяка цена влизането в парламента. Не ние държим химикалката, явно тя отново решава резултатите в тези избори. Така лиде...

Считаме, че най-важното е формирането на стабилно българско правителство. Такова се прави около стратегически цели. Трябва да се обединим около демографската криза в България, добави лидерът на "Воля". Той заяви, че "никога и по никакъв начин "Воля" няма да прави компромиси при евентуалните преговори за съставяне на правителство". Марешки каза, че ще участва във властта директно, за да се носи отговорност. В противен случай "Воля" излиза я опозиция и в коректив на управлението.

С това, с което се занимавам, ставам номер 1, отбеляза още Марешки. Аз лично няма да стана министър на нищо. Ние можем да свършим смислени неща във всички министерства. Трябва да се справим с проблема с корупцията, борба с картелите и контрабандата, сигурност, достойно заплащане и образование, допълни Марешки, който събира 4,15% от вота при 98% обработка на изборните протоколи.

Ако трябва да направя равносметка на кампанията, видяхме абсолютен отказ от лидерски дебати, бягство от дебати по програми и много фалшиви новини. Видя се, че ние бяхме обект на нападки отвсякъде, каза Марешки.

Тази негативна кампания отблъсна над 10% от българските избиратели, които имаха готовност да гласуват - затова нашият резултат е по-малък от очакваното. Затова ние ще вървим на борба с фалшивите новини, каза още Марешки по повод резултатите от вчерашните избори.

Марешки: Ще вкараме мъдрост и красота в парламента

Всички ще станат свидетели на мъдростта и красотата, която ще вкараме в парламента. Това заяви лидерът на "ВОЛЯ" Веселин Марешки в коме...

Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com