Маргарита Попова: Планове за президент не ме занимават

3215
Маргарита Попова: Планове за президент не ме занимават
Снимка: БГНЕС

"Днес такива планове не ме занимават". Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова, отговаряйки на въпрос дали ще се кандидатира за президент на предстоящите по-късно тази година избори за държавен глава.

„Ние сме в 5-та година от нашия мандат като президент и вицепрезидент. Аз продължавам да работя така, както започнах работа в президентската институция преди 5 години.

Маргарита Попова не е изненадана от гласуването на депутатите за референдума

За съжаление, не съм изненадана от гласуването в Народното събрание по предложението за провеждане на национален референдум за изборнит...

Планове за кандидат-президентска кампания не влизат, но влизат планове за работа, каквато съм вършила до момента - с послания към нацията за сплотеност, единение и решения на политическо ниво, които да направят живота на хората по-смислен“, заяви Попова пред БНР.

Тя подчерта, че зад нея „не стоят никакви кръгове и структури, които да подготвят кампании и да правят кампании“. „Заявявам това открито пред нацията, на която съм се врекла да работя през тези 5 години. Нямам ангажимент с никакви медии и партийни структури. Имам добри отношения с всички политически партии, защото институцията ме задължава“, каза вицепрезидентът.

Маргарита Попова отбеляза, че проектът за социална държава не трябва да се разглежда като ляв. Той се реализира от такива водещи държави в ЕС като Германия, Франция, Италия и др.

„Темата за социалната държава е конституционен проект, който е заложен в основния закон от 1991 г. Ние с президента сме се клели в тази Конституция.

Социалната държава означава стабилност, сплотеност на поколенията и набор от ценности, в които влизат още правова държава и гарантиране на правата на гражданите. Какво ляво има в това? Говоренето за социална държава се изисква от самата Конституция.

Маргарита Попова: Само управленска стабилност не стига. Премиерът го знае и затова е притеснен

Само една управленска стабилност не стига. Премиерът го знае и затова е притеснен. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова по време...

Президентската институция не може да говори както една партийна централа. Тя трябва да отправя послания за всички“, категорична е Маргарита Попова.

Тя подчерта, че за нея всички граждани са еднакви и не изповядва разделението, което се пренася върху част от българската нация.

„На нацията днес повече от всичко е необходимо единение, разбирателство и спокойствие, за да напредваме в реформите. В президентството можем да работим за спокойствие, което да осигури провеждането на реформите и постигането на по-добрия жизнен стандарт на хората.

Ако ние непрекъснато насаждаме недоверие, няма да постигнем нищо. Това е моята платформа“, заяви вицепрезидентът Попова.

"Съдебната реформа засяга стабилността на цялата власт, защото тя е част от държавната власт. Ако искаме да запазим държавната власт стабилна не трябва да подхождаме към реформите непрофесионално, нервно, прибързано, не трябва да сочим кой единствен може да ги направи, не трябва да сочим проекти, които да заявяваме, че са единствено правилни, т.е. да наложим диктат. Против съм технологията на правенето на реформи, която се прилагаше, защото от нея зависи много", каза Попова.

Маргарита Попова: Когато си беден, не можеш да изразиш човеколюбие

„Няма нищо по-човешко от това, когато другият е в беда, да помогнеш всеотдайно и със сърце. Остро възразявам срещу изказвания, ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика